Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ευχαριστήριο του συλλόγου διδασκόντων προς την Χορωδία Βυζαντινής μουσικής του εκκλησιαστικού σχολείου Ξάνθης

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου-Γυμνασίου Ξάνθης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Χορωδία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου και προς τον Χοράρχη κ. Ιωάννη Κατσούλη για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση εορταστικής πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και της Διευθύντριάς της κυρίας Ευμορφίας Στυλιανίδου.

Η δράση περιλάμβανε ηχογράφηση Χριστουγεννιάτικων Καλάντων από διαδικτυακές χορωδίες με σκοπό την παρουσίασή τους από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη» την παραμονή των Χριστουγέννων.

Η επιτυχία της παραπάνω δράσης συμπληρώθηκε με τη διαδικτυακή συνάντηση που είχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρίας Ευμορφίας Στυλιανίδου. Στη διαδικτυακή συνάντηση οι μαθητές έψαλαν τα Κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

            Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο της Ξάνθης ως ενεργό κύτταρο της εκπαιδευτικής και πολιτιστικής παραγωγής της πόλεως μας θα συνεχίσει να αξιοποιεί το μαθητικό δυναμικό του συμμετέχοντας σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και προσφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι μαθητές μας, που προέρχονται από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας αλλά και από άλλες χώρες, γίνονται μέσα από τις δράσεις μας οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας αλλά και του Ελληνισμού στις πατρίδες τους.

                                                                                                 ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ

Σχετικά Άρθρα