Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μ. Τσέπελης : Συγχαίρω τις δυο Ξανθιώτισσες αρχιτεκτόνισσες Κορίνα Αθανασιάδου και Άννα Σουγκούρογλου για την καινοτόμα πρότασή τους προς τον Δήμο μέσω της διπλωματικής τους

Πάντρεμα της τρίτης ηλικίας με την νεολαία – Υπέροχη πρόταση  – Μέσω τέτοιων προτάσεων μπορεί να αναδειχτεί η περιοχή και να γίνει πόλος έλξης  και ελκυστική τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της

Ο Δήμαρχος Ξάνθης το πρωί της Δευτέρας  κάλεσε και υποδέχτηκε  στο γραφείο του , το πρωί της Δευτέρας,  τις δυο Ξανθιώτισσες αρχιτεκτόνισσες Κορίνα Αθανασιάδου και Άννα Σουγκούρογλου για να τις συγχαρεί   και  να συζητήσει  μαζί τουςγια την αξιοποίηση της καινοτόμου πρότασή τους , μέσω της  διπλωματικής τους εργασίας  «Πολυχώρος φιλοξενίας και συνύπαρξης νέων και ηλικιωμένων στη Ξάνθη  – The tree of life Co-Housin» δίπλα στον ποταμό Κόσυνθο.

Μ. Τσέπελης : Συγχαίρω  τις δυο αρχιτεκτόνισσες  για την διπλωματική τους εργασία με θέμα τον σχεδιασμό ενός συγκροτήματος μεικτής χρήσης φοιτητών και ηλικιωμένων, στην πόλη της Ξάνθης, σε ένα φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, δίπλα στον ποταμό Κόσυνθο.

 Ο Δήμαρχος Ξάνθης συνεχάρη τις δυο νέες αρχιτεκτόνισσες τόσο για την καινοτόμα τους πρόταση όσο και για την επιλογή του σημείου που θέλουν να την αναπτύξουν και να την υλοποιήσουν.  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τσέπελης  τόνισε μεταξύ άλλων πως η νέα γενιά της Ξάνθης  από την πρώτη μέρα που ολοκληρώνει  τις σπουδές της, φαίνεται  το  πόσο αγαπά αυτόν τον τόπο και πόσο θέλει να συμβάλλει και να προσφέρει την επιστημονική της κατάρτιση και μέσω καινοτόμων προτάσεων  να κάνει την πόλη μας  πιο ελκυστική.  «….Εμείς θα τολμήσουμε μαζί με τα παιδιά μας μέσω ακόμη και ιδιωτικών επενδύσεων να αξιοποιήσουμε αυτήν όμορφη γωνιά της Ξάνθης που είναι μη αξιοποιημένη, δίπλα στο ποτάμι…»

Συγχαίρω  τις δυο αρχιτεκτόνισσες αλλά και τους γονείς τους που πρέπει να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους

Επίσης ο Δήμαρχος Ξάνθης υπογράμμισε πως ο μεγαλύτερος πλούτος αυτού του ευλογημένου τόπου είναι η αγάπη της κοινωνίας για τον τόπο της και πρόσθεσε πως ο Δήμος είναι ανοιχτός σε κάθε καινοτόμα πρόταση και παρόμοιες δράσεις και θα πορευτεί μαζί με τους νέους επιστήμονες κάνοντας τέτοιες μελέτες και αλλάζοντας την πόλη προς το καλύτερο.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, ενωμένοι και αγαπημένοι, κατέληξε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης .

Κορίνα Αθανασιάδου : «…Αυτό που θέλαμε πραγματικά ήταν να βρούμε τις ανάγκες της πόλης και να εκμεταλλευτούμε το ποτάμι του Κόσυνθου, ένα πολύ όμορφο σημείο της πόλης το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί…»

Η αρχιτεκτόνισσα Κορίνα Αθανασιάδου αναφέρθηκε,  με δηλώσεις στο xantipost.gr,   στους λόγους που επιλέχθηκε  το συγκεκριμένο  θέμα της διπλωματικής εργασίας  και δήλωσε πως «…Αυτό που θέλαμε πραγματικά να βρούμε ήταν οι ανάγκες της πόλης και να εκμεταλλευτούμε το ποτάμι του Κόσυνθου, το οποίο είναι πολύ όμορφο σημείο της πόλης το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα θέλαμε και να προτείνουμε κάτι καινοτόμο και   διαφορετικό…»

Μίλησε για την διπλωματική της εργασία «Πολυχώρος φιλοξενίας και συνύπαρξης νέων και ηλικιωμένων στη Ξάνθη» και αναφέρθηκε στο συγκρότημα μεικτής χρήσης , φοιτητών και ηλικιωμένων  όπου θα μπορούν να υλοποιηθούν κοινές και παράλληλες δραστηριότητες για  να επιτευχθεί ένας συγκερασμός αυτών των δυο ομάδων πληθυσμού.

Επίσης η κ. Αθανασιάδου αναφέρθηκε στο πώς επιλέχθηκε η συγκεκριμένη πρόταση και υποστήριξε πως αυτή η ιδέα προέκυψε ως πειραματική προσέγγιση, κάτι που έχουμε δει να εφαρμόζεται ως ένα βαθμό και μετά από μία μελέτη στο εξωτερικό.

 Θέλαμε αυτές οι δυο κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν απομονωθεί και  πολλές φόρες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, όχι μόνο να συνυπάρξουν αλλά να αναπτυχθούν μεταξύ τους δραστηριότητες που θα είναι προς όφελος και των δυο, τόσο των φοιτητών όσο και των ηλικιωμένων, δήλωσε η κ.  Αθανασιάδου.

Άννα Σουγκούρογλου  : «…Είχαμε μία πολύ ωραία συζήτηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης και τους συνεργάτες του  και ελπίζουμε να αξιοποιηθεί η πρότασή μας και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την περιοχή μας..»

Μετά το πέρας της συνάντησης  η αρχιτεκτόνισσα Άννα Σουγκούρογλου μίλησε στο xantipost.gr τόσο για την επίσκεψη στον Δήμαρχο Ξάνθης όσο και για την επιλογή του χώρου υλοποίησης της πρότασης.   Όπως υποστήριξε η επιλογή του χώρου έγινε διότι  ήταν ένα σημείο  που δεν είχε αξιοποιηθεί και ύστερα από την μελέτη που έγινε  για τις ανάγκες της περιοχής,  επιλέχτηκε το εν λόγω σημείο της πόλης για να  αποτελέσει  έναν πόλο έλξης τουρισμού αλλά να αποκτήσει παράλληλα  μία ταυτότητα η περιοχή, ένα θετικό πρόσημο λόγω του ότι δεν είναι αξιοποιημένη  όσο θα έπρεπε  και να αναδειχθεί και περαιτέρω.

«….Κάναμε την μελέτη για τους φοιτητές και τους ηλικιωμένους, γιατί δεν υπάρχει στην πόλη ένας τέτοιος χώρος και μελετήσαμε την περιοχή και επιλέξαμε αυτό το οικόπεδο..»

Είχαμε μία πολύ ωραία συζήτηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης και τους συνεργάτες του  και ελπίζουμε να αξιοποιηθεί η πρότασή μας και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την περιοχή μας, κατέληξε η κ. Σουγκούρογλου.

Σχετικά Άρθρα