Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σημεία «rapid test» στήνει ο Στρατός – Ένα και στην Ξάνθη απέναντι από το ΔΣΣ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η πόλη της Ξάνθης έχει ήδη προετοιμαστεί για να βοηθήσει στην αποφόρτιση του υγειονομικού συστήματος.

Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες γίνονται εργασίες στο στρατόπεδο «Στεφανίδη» στην Ξάνθη στο οποίο θα στηθεί ειδικό σημείο όπου θα μπαίνουν οι πολίτες με το Ι.Χ. όχημά τους και θα περνάνε από τις ειδικές σκηνές καταγραφής στοιχείων χωρίς να αποβιβαστούν και από εκεί θα κατευθύνονται στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκινκ του στρατοπέδου όπου θα περιμένουν 10 με 20 λεπτά για να τους πάρουν επί τόπου το αποτέλεσμα της εξέτασης rapid test.

Οι παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας να συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορονοϊου, συμμετέχοντας σε ένα Πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας και τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test) σε όλη την Ελλάδα και σε 73 πόλεις.

Από τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όσοι πολίτες το επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται στους εν λόγω σταθμούς για την διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικών ελέγχων. Η προσέλευση θα γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες και κατόπιν ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκδήλωσης περαιτέρω ενεργειών σε περίπτωση καταγραφής θετικών δειγμάτων, όσο και της στατιστικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Σχετικά Άρθρα