Γυναίκα και ΠαιδίΤελευταία Νέα

Επαγγελματικός προσανατολισμός – Το κλειδί μιας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας

Η καριέρα είναι ένα επάγγελμα ή μια πορεία στη ζωή που επιλέγουμε να ακολουθήσουμε. Η επιλογή καριέρας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά από τους μαθητές. Πολλές σταδιοδρομίες απαιτούν αφοσίωση και ίσως χρόνια εκπαίδευσης, έτσι εάν θέλετε να αλλάξετε την πορεία της σταδιοδρομίας σας στα μισά της διαδρομής, αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη επαγγελματική σας πορεία και να αποδειχθεί σπατάλη χρόνου. Ειδικότερα, για τους νέους που αποφασίζουν τι θέλουν να ακολουθήσουν με βάση τις επιθυμίες και τα προσόντα τους στο σχολείο, είναι σημαντικό για ένα άτομο που ξεκινά μια νέα καριέρα να επιλέξει τη σωστή. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο για πολλούς νέους να πάρουν αυτήν την απόφαση.

Σκεφτείτε πόσο ευτυχισμένος θα ήταν ένα άνθρωπος που επέλεξε την κατάλληλη ακαδημαϊκή εκπαίδευση και έκανε επάγγελμα αυτό που πάντα επιθυμούσε.
Βασικά ερωτήματα προκύπτουν την κρίσιμη στιγμή της επιλογής, όπως για παράδειγμα αισθάνεστε ότι είστε κατάλληλοι για τη δουλειάς; Είστε ικανοί να την κάνετε καλά; Νιώθετε ότι μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την επαγγελματική πορεία για το υπόλοιπο της ζωής σας;

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως ξεχωριστές μονάδες και όχι ως σύνολο μαθητών, προκειμένου να κατανοηθούν οι δεξιότητες και οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος του κάθε μαθητή και μέσα από διάφορες συζητήσεις με εξειδικευμένους ανθρώπους να καταλήξουν στο ποια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και πρόγραμμα σπουδών  θα ήταν η κατάλληλη για την διαδικασία ανάπτυξης καριέρας του ατόμου. Οι περισσότερες συμβουλές σταδιοδρομίας είναι ανοιχτές σε άτομα όλων των ηλικιών και υπόβαθρων, που επιθυμούν να αλλάξουν την καριέρα τους ή απλά δεν είναι σίγουροι αν βρίσκονται στο σωστό δρόμο. Η ίδια η καθοδήγηση μπορεί να έχει πολλές μορφές. Ωστόσο ο επαγγελματικός προσανατολισμός απευθύνεται στα άτομα τα οποία βρίσκονται ένα βήμα πριν από τις σπουδές τους ή και ακόμη νωρίτερα προκειμένου να υπάρχει χρόνος ώστε να γίνει η σωστή ενημέρωση και προετοιμασία.

Υπάρχουν φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα οποία διαθέτουν υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και αποτελούν ιδανική επιλογή, καθώς το εξειδικευμένο προσωπικό βρίσκεται κοντά στους μαθητές και γνωρίζει και ενισχύει τα δυνατά τους σημεία. Μέσα από ολοκληρωμένη και επιστημονική ενημέρωση, ημερίδες και τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού οι μαθητές θα έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα των δυνατοτήτων τους για την μετέπειτα ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία, κάνοντας την σωστή επιλογή. Η καθοδήγηση σταδιοδρομίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για όλους του μαθητές που βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιλογή της σχολής που θα φοιτήσουν και κατά συνέπεια της καριέρας που θα ακολουθήσουν ως ενήλικες και θα τους συνοδεύει γα το υπόλοιπο της ζωής τους. Τα ‘’ΕΝ ΤΑΞΗ’’ είναι φροντιστήρια στο Χαλάνδρι και βρίσκονται σε 5 ακόμη σημεία σε Αθήνα και Λάρισα. Προσφέρουν υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους του μαθητές τους έχοντας κύριο μέλημα την άρτια και επιστημονική ενημέρωση τους προκειμένου η πορεία που θα ακολουθήσουν μετέπειτα στην ζωή τους να είναι η σωστή με βάση τις επιθυμίες και το προσοντολόγιο τους.

Σχετικά Άρθρα