ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Απόφαση Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια, αξιοποιώντας τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα. Με κυβερνητική εντολή από το πρωί της Κυριακής 6/12 παρεμποδίζεται κάθε κίνηση τιμής στον Αλ. Γρηγορόπουλο ακόμα και συμβολικές από αντιπροσωπείες μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών, συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας που  τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσπαθούν να φτάσουν στο χώρο της δολοφονίας του μαθητή για να αφήσουν ένα λουλούδι. Το κέντρο της Αθήνας έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχωρούν σε προσαγωγές, ενώ αποκλεισμένοι ήταν και πολιτικοί χώροι οργανώσεων.

Οι κινητοποιήσεις που έγιναν-στην Αθήνα στο κέντρο και στις γειτονιές, και σε όλη την Ελλάδα- τηρούσαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως αποτυπώνεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία και τον ψευδή χαρακτήρα των κατηγοριών εις βάρος των προσαχθέντων/συλληφθέντων. Αντίθετα, οι εικόνες από το κέντρο Μεταγωγών όπου οδηγήθηκαν αγωνιστές και συνδικαλιστές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αποδεικνύουν, ότι το κράτος ελάχιστα ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, καθώς στοιβάχθηκαν χωρίς κανένα μέσο προστασίας πάνω από 65 άτομα.

Η αστυνομοκρατία και σε τοπικό επίπεδο ήταν εξαιρετικά αυξημένη. Δυνάμεις της αστυνομίας ήταν σε όλα τα σημεία της πόλης απο το πρωί κάνοντας ελέγχους κυρίως σε  νεόλαια, προσπαθώντας να  τρομοκρατήσουν.

Η κυβέρνηση ξέρει ότι η οργή και η αγανάκτηση μας μεγαλώνει για αυτό είναι και βασικό της μέλημα η ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής με νέους εξοπλισμούς, όπως και η εξαγγελία για πανεπιστημιακή αστυνόμευση και άλλες αυταρχικές διατάξεις για τα πανεπιστήμια αντί να πάρει μέτρα να ενισχύσει τις υποδομές, να δώσει στους φοιτητές καθηγητές , βιβλία κλπ  ή και η όλη επιχείρηση στοχοποίησης και συκοφάντησης των αγωνιζόμενων νοσοκομειακών ιατρών, τα επιχειρήματα της κυβέρνησης  ΝΔ καταρρέουν, δεν μας πείθει ότι νοιάζεται για κάτι άλλο εκτός από την πάταξη κάθε φωνής που αντιστέκεται, από την υποταγή και την σιγή νεκρταφείου που επιβάλλει για την πλήρη εμπέδωση των εγκληματικών και εξαθλιωτικών πολιτικών τηςκαι των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης έχει πια ξεγυμνωθεί! Πασχίζει χρησιμοποιώντας το μανδύα της πανδημίας να εξασφαλίσει τη νομιμοποίηση για την ένταση της καταστολής, να εδραιώσει τις απαράδεκτες απαγορεύσεις που παραβιάζουν ακόμα και άρθρα του συντάγματος,  να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία.

Οι σημερινές εικόνες καταστολής δεν ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελούν συνέχεια των γεγονότων τόσο στις κινητοποιήσεις στις 17 Νοέμβρη όσο και στην απεργία στις 26/11. Η αγριότητα με την οποία το κράτος επιτίθεται απέναντι στις διεκδικήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων καθιστά σαφές, ότι οι απαγορεύσεις και η καταστολή δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν, να φιμώσουν αλλά και να εξοντώσουν οικονομικά μέσω των προστίμων το μαζικό κίνημα.

Να ξέρουν καλά: ότι δε μας φοβίζουν, μας δείχνουν το δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Να αφήσουν τώρα ελεύθερους όλους τους προσαχθέντες! Ό,τι και να κάνουν δε θα ξεμπερδέψουν με τις δίκαιες διεκδικήσεις, δε θα προχωρούν ανενόχλητοι τα σχέδια τους. Θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας στην υγεία, τη μόρφωση, τη δουλεία, τη ζωή!

ΕΚΕΙΝΗ Η ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΤΥΧΑΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΤΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΒΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΗΛΛΦΘΕΝΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

Σχετικά Άρθρα