Κόμματα Τελευταία Νέα

Επίσημο: Παράταση έως τις 14 Δεκεμβρίου στο lockdown. Το ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Στις ερωτήσεις για το άνοιγμα κομμωτηρίων, σχολείων και άλλων επί μέρους τομέων, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πάντες να δείξουν λίγη υπομονή καθώς ενδεχομένως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.

Για μια ακόμη εβδομάδα, έως την Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού λόγω του αυξημένου υιικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης και μείωση κρουσμάτων αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από το αναμενόμενο και ενώ τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία η πίεση στο Σύστημα Υγείας παραμένει σοβαρή.

Κατ εξαίρεση από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετς. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο θα ανακοινωθούν αύριο.

“Πάμε πάρα πολύ προσεκτικά και περιμένουμε να δούμε σαφή στοιχεία αποκλιμάκωσης σε κρούσματα και αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας πριν κάνουμε άλλη κίνηση”, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Στις ερωτήσεις για το άνοιγμα κομμωτηρίων, σχολείων και άλλων επί μέρους τομέων, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πάντες να δείξουν λίγη υπομονή καθώς ενδεχομένως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί με βάση την εξέλιξη της πανδημίας.

Συμπληρώνεται και το οικονομικό πακέτο όσο επεκτείνονται οι περιορισμοί

Διαβεβαίωσε ότι όταν επεκτείνονται τα περιοριστικά μέτρα η κυβέρνηση συμπληρώνει και το οικονομικό πακέτο για την στήριξη των πληγέντων προκειμένου να στηρίξουν τα πόδια τους και πως περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει το επόμενο διάστημα το οικονομικό επιτελείο.

Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τα στοιχεία της πανδημίας, λέγοντας ότι το εθνικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί για τον κορωνοϊό βάλλεται από ανυπόστατους ισχυρισμούς που υιοθετούν πρακτικές συνωμοσιολογίας και ψευδών ειδήσεων.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς όπως και ο ΕΟΔΥ αλλά και οι ειδικοί και πως οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι η κυβέρνηση επέλεξε να δίνει την πλήρη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας.

Ελπίδα στο εμβόλιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ωστόσο ότι αυτά τα Χριστούγεννα  θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη μέσω των εμβολίων.

Τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και  δωρεάν και θα υπάρξει προσπάθεια και καμπάνια προκειμένου να πειστούν οι συμπολίτες μας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή.

Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Κι αν έρθουν περισσότερα εμβόλια – τον ίδιο μήνα – μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να  υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων.

Πρώτα θα εμβολιαστούν οι  υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. 

Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω sms, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

Σχετικά Άρθρα