Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Διαδικτυακή παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς Παραλήπτη»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών

σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζουν

το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 19:00

το ιστορικό ντοκιμαντέρ

«Γράμματα χωρίς Παραλήπτη»

Το ντοκιμαντέρ, βασίζεται στο βιβλίο «Το Χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη και αναφέρεται στην προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, τον λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου, το 1922. Το ντοκιμαντέρ είναι αποτέλεσμα της ιστορικής έρευνας του επιστημονικού προσωπικού του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ και έχει διάρκεια 35 λεπτά.

 Σκηνοθεσία: Ηλίας  Δημητρίου

 Πρωτότυπη Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

 Επιμέλεια: Ειρήνη Σαρίογλου

 A’ Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου – Οκτώβριος   2012,  Λονδίνο

 Την προβολή θα προλογίσει η καθηγήτρια κυρία Ειρήνη Σαριόγλου, η οποία στο τέλος της προβολής θα  απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού, οι οποίες θα υποβάλλονται μέσω του chat.

Η προβολή θα μεταδοθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Για τον λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο e-mail του Ιδρύματος [email protected], τα εξής στοιχεία:

     – e-mail

     – Όνομα- Επώνυμο

     – Αριθμό τηλεφώνου

Το Ίδρυμα θα στείλει ηλεκτρονικό σύνδεσμο για την παρακολούθηση 2 ημέρες πριν την εκδήλωση, σε όλους όσους ενδιαφερθούν αποστέλλοντας μήνυμα, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση, είναι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν φορτώσει το ΖΟΟΜ στον υπολογιστή τους.

Σχετικά Άρθρα