ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Η κυβέρνηση ανακοινώνει την παράταση του Lockdown – Χριστούγεννα με απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό

Σε μία εβδομάδα από σήμερα, στις 30 Νοεμβρίου, εκπνέει κανονικά το αυστηρό πανεθνικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, το lockdown θα πάρει παράταση και η άρση του θα γίνεται σταδιακά. Ήδη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι είναι ανεδαφική η σχετική συζήτηση, ενώ σχετικά προειδοποίησε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με βάση τα κρούσματα που καταμετρώνται καθημερινά, είναι δεδομένο ότι οι ειδικοί φοβούνται και τρίτο κύμα πανδημίας αλλά και νέα αύξηση των κρουσμάτων πριν από τα Χριστούγεννα σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα το ECDC να προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τον πρόωρο τερματισμό του lockdown.

Τις σχετικές ανακοινώσεις, αφού μελετηθούν τα στοιχεία του επόμενου 48ώρου, αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο διάγγελμά του, ως το τέλος της εβδομάδας.

Όπως όλα δείχνουν, έχει κατασταλάξει η άποψη ότι η απαγόρευση μετακινήσεων θα παραταθεί και το άνοιγμα της κοινωνίας θα γίνεται σε δόσεις και με προτεραιότητες.

Ως προς τα σχολεία, φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση του ανοίγματος στις 7 Δεκεμβρίου.

Για τα εστιατόρια, υπάρχει πιθανότητα τελικά να ανοίξουν, αλλά με έως 4 άτομα στο τραπέζι και περιορισμένο ωράριο, μάλλον έως τις 10:00 το βράδυ, αλλά μόνον όσα έχουν «καθαρό» χαρακτήρα εστιατορίου και όχι καφέ μπαρ, που έχουν τη δυνατότητα να σερβίρουν και φαγητό, ενώ γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι πάνε για τη νέα χρονιά!!!

Ειδικότερα, για όλο το διάστημα των εορτών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

  • Δεν θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό
  • Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα
  • Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

Σχετικά Άρθρα