Αθλητικά Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κριστιάν Ομπόντο: Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ξάνθης γλίτωσε από δεύτερη απαγωγή

Ο 36χρονος Νιγηριανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης απήχθη από ενόπλους στην πόλη Γουόρι, αλλά κατάφερε να διαφύγει – Το 2012 τον είχαν απαγάγει και πάλι αλλά σώθηκε από την αστυνομία

Οι απαγωγές στη Νιγηρία είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στην πλούσια σε πετρέλαιο Delta Region, κάτι που ήξερε καλά ο Κρίστιαν Ομπόντο.

Ο 36χρονος άλλοτε διεθνής μέσος της Νιγηρίας με πλούσια καριέρα στο καμπιονάτο και πέρασμα από την Ελλάδα (από Ξάνθη το 14/15 και Απόλλωνα την επόμενη σεζόν) το 2012 είχε πέσει θύμα απαγωγής στην ίδια περιοχή την ώρα που πήγαινε στην εκκλησία (!), με τους απαγωγείς να ζητούν λύτρα 170.000 δολαρίων, αλλά μία ημέρα μετά η Αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει σε ένα δάσος της περιοχής.

Ο Ομπόντο κρέμασε τα παπούτσια του το 2017 και επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου χθες ήταν στο αυτοκίνητο του μαζί με την κοπέλα του όταν ξαφνικά εισέβαλλαν σ’ αυτό δύο ένοπλοι άνδρες.

Οι τελευταίοι πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο την κοπέλα και υποχρέωσαν τον Ομπόντο να ανοίξει ταχύτητα κινούμενος περιφερειακά της πόλης Γουόρι.

«Προσπάθησα να πιάσω κουβέντα μαζί τους για να καταλάβω τι έκανα ωστόσο το μόνο που μου είπαν ήταν να σωπάσω γιατί αν έκανα θόρυβο θα με σκότωναν και ότι έχασαν λεφτά από ένα στοίχημα που έπαιξαν στον αγώνα Νιγηρία-Σιέρα Λεόνε (σ.σ στο ματς αυτό η Νιγηρία προηγήθηκε 4-0 στο 32′, το ημίχρονο έληξε 4-1 και το τελικό σκορ ήταν 4-4 με την Σιέρα Λεόνα να πετυχαίνει τρία γκολ από το 72′ έως το 86′).»

Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε στους αστυνομικούς υπήρχε κι ένας τρίτος απαγωγέας που ακολουθούσε με αμάξι κι όταν μετά από τέσσερις ώρες σταμάτησαν σε μια ερημική περιοχή κι οι δύο ένοπλοι βγήκαν από το αμάξι ζητώντας του να τους ακολουθήσει ο ίδιος βρήκε την ευκαιρία να αναπτύξει ταχύτητα και να εξαφανιστεί.

Σήμερα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νιγηρίας ξεκαθάρισε ότι: «δεν με χτύπησαν, ούτε με εκφόβισαν, αλλά το να βιώνω για δεύτερη φορά το ίδιο συναίσθημα με κάνει να σκέφτομαι σοβαρά το να φύγω από τη χώρα»

Πηγή: Protothema.gr

Σχετικά Άρθρα