ΚόμματαΤελευταία Νέα

17 Νοέμβρη: 5 συλλογικότητες από την Ξάνθη θα κατέβουν αύριο στην πλατεία Ελευθερίας

47 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973

Τα συνθήματα  «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ»

παραμένουν επίκαιρα

Συμμετέχουμε στη συμβολική εκδήλωση για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973

την Τρίτη 17 Νοέμβρη στην πλατεία Ελευθερίας παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας

Τιμάμε τους νέους και τους εργαζόμενους που ξεπερνώντας τον φόβο και αψηφώντας την τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή, όρθωσαν το ανάστημά τους στα όργανα της στρατιωτικής Χούντας, παλεύοντας για την Ελευθερία τους, για μόρφωση, ψωμί, δουλειά, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον λαό και τον τόπο μας.

Η πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση λογαριάζοντας τη ζωή μας με το «πόσο κοστίζει»,   μας έχει φέρει σε αδιέξοδο, η οργή μας συσσωρεύεται. Φοβούνται την απάντηση του λαού, της νεολαίας, γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους! Γι’ αυτό, εξαπολύουν λυσσασμένη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, συκοφαντούν τους αγώνες μας, αξιοποιούν γνωστές προβοκατόρικες εχθρικές ομάδες για να περάσουν τα πιο αντιδραστικά τους σχέδια.  

Νομίζουν ότι με την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου, με τα μέτρα αυταρχισμού στα πανεπιστήμια, τον νέο συνδικαλιστικό νόμο για τα εργατικά σωματεία θα μας κάνουν να σωπάσουμε… Είναι γελασμένοι!  

Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας, προστασία που απαιτεί εκτός από τα ατομικά μέτρα, να πάρουν επιτέλους η κυβέρνηση και το κράτος τις ευθύνες τους! Να κάνουν πράξη τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα υγειονομικών, εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών.  

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου  μας διδάσκει…

… ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ‘’φώτισε’’ και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή  μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο. Η λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις!  

… η υπεράσπιση της ζωής, της υγείας, των σπουδών μας είναι υπόθεση δική μας και όλου του λαού, του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των εργατικών σωματείων. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. 

…ειρήνη, η ασφάλεια, η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες μας. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ το κρατάμε ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην  εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Το σύνθημα αυτό το γράφουμε ξανά και ξανά στις πύλες του Πολυτεχνείου όσο και εάν ενοχλεί τη κυβέρνηση, το ΣΥΡΙΖΑ,  δημοτικές αρχές όλους όσους  πίνουν νερό στο όνομα των δολοφόνων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.  Όλοι μαζί καλλιεργούν τον εφησυχασμό μπροστά στα επικίνδυνα γεγονότα που μπλέκεται η χώρα μας, θέλουν να μας κάνουν να λέμε «ευχαριστώ» σε αυτούς που εξοντώνουν λαούς, να μας πείσουν οι  «συμμαχίες»  τους δήθεν θα μας προστατέψουν.  ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ δεν μας προστατεύουν, δίνουν αέρα στα πανιά στην εντεινόμενη προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης. Ματώνουν τους λαούς στο μοίρασμα και ξαναμοίρασμα των αγορών για τα κέρδη των λίγων., σε Ελλάδα, Τουρκία, ΗΠΑ και παντού, όσους προέδρους και αν αλλάξουν. Μας προκαλεί ανησυχία η περαιτέρω εμπλοκή στην περιοχή μας με την πρόσφατη κοινή άσκηση με Αμερικάνους στο Πετροχώρι, τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, την άμεση παρέμβαση της αμερικάνικης πρεσβείας μέσω του xanthitechlab. 

…οι φοιτητές υπερασπίστηκαν τους συλλόγους τους, το δικαίωμά τους στον αγώνα και τη διεκδίκηση κόντρα στην προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων. Έφτιαξαν τη δική τους Αντι- ΕΦΕΕ κόντρα στην ΕΦΕΕ των διορισμένων εκπροσώπων της χούντας. Βρήκαν, σε συνθήκες σκληρών διώξεων, τους τρόπους να συζητούν, να οργανώνουν την απάντησή τους. Σήμερα, που κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους θέλουν να περάσουν νέο αντεργατικό νόμο που θα χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και τον ίδιο τον συνδικαλισμό θα μας βρουν απέναντί τους.

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνείου Ξάνθης

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης

Παράρτημα Ξάνθης ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ

Σχετικά Άρθρα