Face to FaceΤελευταία Νέα

Η Θεσσαλονίκη αντιγράφει την Ξάνθη… Σκέψεις για ΜΕΘ ακόμα και μέσα στο Βελλίδειο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι μονάδες υγείας της επικράτειας, καθώς ολοκληρη η χωρα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια υγειονομική περιφέρεια οσον αφορά τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοιό.

Η κατασταση στην  Θεσσαλονίκη κρινεται πολυ σοβαρή και αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εως την Κυριακη 50 νεων κλινών ΜΕΘ στη Βορεια Ελλαδα. Σημερα που εφημερεύει το Ιπποκράτειο, θα καλύψει επικουρικά και θα στηρίξει την εφημερία και το Διαβαλκανικό Κέντρο.

Έξω από τα νοσοκομεία της πόλης εχουν εγκατασταθεί υποστηρικτικά σκηνές και λυόμενα περίπτερα τα οποία παραχώρησε η ΔΕΘ ενω μελετάται σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής  το ενδεχομενο εγκατάστασης κλινικών ΜΕΘ στο Βελλίδειο Συνέδριακο Κέντρο, στα πρότυπα του Αμοιρίδιου και τις προετοιμασίας που έκανε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπλης.

Πληροφορίες ακόμη ανέφεραν οτι το 424 Γενικο Στρατιωτικο Νοσοκομείο που διαθέτει ηδη δικές του ΜΕΘ, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπογειο – πυρηνικό καταφύγιο, ενώ είναι έτοιμο το σχεδιο για αεροδιακομιδή ασθενών στην Αθήνα ή και αλλού. 

Σχετικά Άρθρα