ΚόμματαΤελευταία Νέα

Πορεία στην Ξάνθη για την 17 Νοέμβρη σχεδιάζει το ΚΚΕ (μ-λ) εν μέσω Lockdown

ΚΚΕ(μ-λ): Στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διαδηλώνουμε! Κάτω οι απαγορεύσεις και η κρατική τρομοκρατία!

Η απαγόρευση του εορτασμού της 47ης επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου από τη κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί ευθύ χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, αντιδημοκρατική μεθόδευση και μια άνευ προηγουμένου πολιτική πρόκληση στα αντιϊμπεριαλιστικά δημοκρατικά αισθήματα και στις καταχτήσεις της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.

Η απαγόρευση του εορτασμού και της πορείας του Πολυτεχνείου είναι έκφραση της εντεινόμενης φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που αποτελεί τη κυρίαρχη και επίσημη πολιτική του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης απέναντι στον εχθρό λαό, για την επιβολή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής.

Αποτελεί σημείο κορύφωσης όλων των αντιδημοκρατικών νόμων, των απανωτών απαγορεύσεων και των άγριων επιθέσεων της αστυνομίας ενάντια σε εργατικές και λαϊκές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, της στοχοποίησης της νεολαίας στις πλατείες, της καταστολής των μαθητικών αγώνων. Συνδέεται άρρηκτα με όλο το πλαίσιο ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που προβλέπει και προωθεί η νέα αντεργατική τομή των μέτρων της κυβέρνησης, πατώντας πάνω στο έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και που έχει σαν στόχο τον πλήρη έλεγχο και την καθυπόταξη των σωματείων, την απαγόρευση της απεργίας, την διάλυση του αγωνιστικού ταξικού συνδικαλισμού.

Εδώ και μέρες, όλος ο αστικός εσμός, σε αγαστή συνεργασία παράγοντες και μηχανισμοί του συστήματος, επιχειρούν να διαμορφώσουν, όπως συνηθίζουν κάθε χρόνο, ένα αντιδραστικό κλίμα φόβου και τρομοκρατίας. Ιδιαίτερα εφέτος, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της πανδημίας και με «λαγούς» φασιστοειδή τύπου Μπογδάνου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην απαγόρευση δια στόματος Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά. Με απύθμενο θράσος μάλιστα, ο υπουργός της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, του δόγματος της «μηδενικής ανοχής», ο διαπομπευτής οροθετικών γυναικών, ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της CIA με περισπούδαστη διαδρομή  στον οίκο της αμερικάνικης πρεσβείας, μίλησε «για αυτά που μας ενώνουν». Υποκριτές και φαρισαίοι που εγκληματούν σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού, θέλουν τώρα τάχα να τον προφυλάξουν. Τη δουλειά τους κάνουν, ως πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να υλοποιήσει αυτό που το σύστημα δεν έχει καταφέρει εδώ και μισό αιώνα. Να τελειώνει με την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, να σβήσει από τη συλλογική μνήμη και τη συνείδηση του λαού τον αγώνα ενάντια στην αμερικανοστήριχτη Χούντα και το φασισμό, την πάλη για Ανεξαρτησία και το σύνθημα «Έξω οι ΗΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ», τον αγώνα για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

Όμως, κόντρα και ενάντια στις επιδιώξεις και τις προθέσεις του συστήματος εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, είναι ο ίδιος ο λαός που κρατά τη φλόγα της Εξέγερσης ζωντανή! Είναι ο ίδιος ο λαός που κάθε χρόνο, με τη μαζική συμμετοχή του στη μεγάλη αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική-αντιφασιστική πορεία, διαδηλώνει έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Είναι ο ίδιος ο λαός που ζωντανεύει κάθε χρόνο το ασυμβίβαστο πνεύμα του Νοέμβρη, την ανειρήνευτη πάλη με το σύστημα και τους πολιτικούς του εκφραστές. Είναι ο ίδιος ο λαός που περιφρουρεί τους ανεκπλήρωτους στόχους που καλούν για δικαίωση, που τιμά τους δολοφονημένους αγωνιστές τον Κουμή, την Κανελοπούλου, τον Καλτεζά που έδωσαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική και ανεξάρτητη, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Ούτε οι απαγορεύσεις των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης, ούτε το αίμα των αγωνιστών που δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε οι μεθοδεύσεις να ενσωματωθεί η Εξέγερση στο αστικό πλαίσιο και την αστική νομιμότητα, ούτε οι οδηγίες για εορτασμό της επετείου σε κλειστούς χώρους, ούτε η αφίσες των νεολαίων του συστήματος με τα σβησμένα συνθήματα της πύλης, ούτε οι προσπάθειες παραχάραξης και διαστρέβλωσης, ούτε «τα τείχη της δημοκρατίας» τους απέδωσαν καρπούς. Σχεδόν πενήντα χρόνια, η Εξέγερση αποτελεί πραγματικό αγκάθι στο μάτι του συστήματος. Συνεχίζει να εμπνέει και να καλεί το λαό στις μάχες του σήμερα! Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος του συστήματος!

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου ανήκει στο λαό! Ο εορτασμός της επετείου είναι υπόθεση του λαού και των οργανωμένων δυνάμεων του λαϊκού-εργατικού-φοιτητικού-νεολαιίστικου κινήματος. Δεν θα πάρει την άδεια των επικριτών και εχθρών του Πολυτεχνείου. Αυτοί έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση και το λαό σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους σε εργασιακό μεσαίωνα, στη φτώχεια και τη πείνα, στην ανεργία και την ανασφάλεια. Έχουν αφήσει έκθετο και απροστάτευτο το λαό μπροστά στους κινδύνους της πανδημίας, αναλώσιμη ύλη για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Θα τιμήσουμε την Εξέγερση του Νοέμβρη όπως τιμήσαμε τη Πρωτομαγιά. Μαζικά, αγωνιστικά και ανυπότακτα, για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην υγεία, τις σπουδές, τη δουλειά, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Ενάντια στο πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό. Για μια ανθρώπινη και ειρηνική ζωή!

Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τις αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις, να πάρουν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλίες για να υψωθεί φραγμός σ’ αυτή την πλήρως αντιδραστική μεθόδευση. Μέσα από τα Σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, κάθε λαϊκή συλλογικότητα, να παρθούν αποφάσεις για να υπερασπίσουμε την μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη.

Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Σχετικά Άρθρα