Ιστορικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ένας χρόνος χωρίς τον Βασίλη Αρναούτογλου

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που  έφυγε, στις 5 Νοεμβρίου του 2019, το τελευταίο από τα «παιδιά», που από το 1959 λειτουργούσαν στην Ξάνθη το γνωστό υφασματάδικο στην Μ. Καραολή, την «Ένωση Εμποροϋπαλλήλων».

Χ. Αρβανιτίδης, Μ. Στεφανίδης, Β. Αρναούτογλου έγραφε στην προμετωπίδα της γωνίας, τα τελευταία χρόνια,  Μ. Καραολή και Τσιμισκή, με τους τρείς φίλους που εργαζόταν ως υπάλληλοι σε γνωστά εμπορικά μαγαζιά της Ξάνθης,  να δημιουργούν τον δικό τους κατάστημα και   τελικά  να τα καταφέρνουν και να καθιερώνονται στην αγορά της Ξάνθης.

Οι περισσότερες και οι περισσότεροι τους ήξεραν ως «τα παιδιά» γιατί ήταν  οι τρείς αχώριστοι  φίλοι, πολλοί νέοι, όταν αποφάσισαν να συνεταιριστούν και στο πέρασμα των δεκαετιών, έμειναν «τα παιδιά»….

Ο Βασίλης Αρναούτογλου, γεννημένος στην Ευριπίδου στο «καβάκι»,  χαμογελούσε όταν έλεγε ότι έπαιζε κορνέτα στη φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης, ένιωθε υπερήφανος που διετέλεσε στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, με σεβασμό αναφερόταν  στα 12 χρόνια,  που ως  Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης με τον Κωνσταντίνο Μπένη, υπηρέτησε την πόλη  που,  τόσο πολύ,  αγαπούσε.

Στη στοά «Ζεϊμπέκ» ήταν για δεκαετίες το στέκι του, με φίλους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν και αργότερα, τα τελευταία 15 χρόνια στην πλατεία Ελευθερίας, με φίλους που φρόντιζε και τον φρόντιζαν, με φίλους που συζητούσε και ζούσε από κοντά….

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγ. Ελευθερίου το ετήσιο μνημόσυνο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου αναφερόμενος στον εκλιπόντα, μίλησε για την συνεισφορά του στην πόλη και την κοινωνία, σημειώνοντας ότι το πόσο καλό είναι ένα δέντρο, το καταλαβαίνει κανείς από τους καρπούς του…

Τις ευχές μας στους άμεσους καρπούς, την Ευαγγελία και τον Τηλέμαχο, στη συνέχεια του γενεαλογικού δέντρου, την Γεωργία-Νόννα και τον Βασίλη και βέβαια στη σύζυγό του, Ελεονώρα, που έμεινε δίπλα του σε κάθε στιγμή.

Όλοι να τον θυμόμαστε και να τον μνημονεύουμε.

loading...

Σχετικά Άρθρα