Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τι λένε οι φοιτητές της Ξάνθης για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αρχιτεκτονική

Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης για τα κρούσματακορονοϊού σε σχολές του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 23/10 στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής και ενώ οι φοιτητές παρακολουθούσαν δια ζώσης μάθημα, τους έδιωξαν από την σχολή με την αιτιολογία ότι υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στα τμήματα των Αρχιτεκτόνων και των Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης.Έκτοτε έχει υπάρξει μόνο μία ανακοίνωση στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής με βάση την οποία τη Δευτέρα έγιναν διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό σε φοιτητές του 3ου έτους και στους καθηγητές του τμήματος, ενώ στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση και η οδηγία που δόθηκε σε όσους παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα ήταν απλά να μην μπουν στο λεωφορείο.Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι ότι έχουν βρεθεί 5 κρούσματα σε φοιτητές της Αρχιτεκτονικής και υπάρχει φημολογία για κρούσματα και στους Πολιτικούς Μηχανικούς.

Εδώ και ένα μήνα οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούμε το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε απρόσκοπτα να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να μπορούμε οι φοιτητές να έχουμε πλήρη πρόσβαση στο γνωστικό μας  αντικείμενο, να  μορφωνόμαστε συνολικά και ολόπλευρα. Διεκδικούμε να υπάρξουν χώροι που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων,να προσληφθεί μόνιμο διδακτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, να πυκνώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς να παίζουμε την υγεία μας κορώνα-γράμματα. Τα λεωφορεία τις ώρες αιχμής είναι παστωμένα ενώ φυσικά δεν υπάρχει καμία μέριμνα για διενέργεια τακτικών μαζικών  δωρεάν τεστ.

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν  και στον χώρο του Πολυτεχνείου με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης η Πρυτανεία του ΔΠΘ και η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής πρέπει άμεσα να μας ενημερώσουν επίσημα και να πάρουν μέτρα για την προστασίας της υγείας μας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών.

Διεκδικούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών.

ΑΜΕΣΑ να γίνουν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου, τις λέσχες και τις εστίες, καθώς και στα λεωφορεία που χρησιμοποιούν οι φοιτητές για τη μεταφορά τους από και προς τις σχολές.

Να διεξαχθούν δωρεάν τεστ στις ιχνηλατημένες επαφές αλλά και σε όλους τους φοιτητές.

Σχετικά Άρθρα