Κοινωνία Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ξάνθη… 1ας με covid μολύνει άλλους 3: Στο 2,72 ο δείκτης μεταδοτικότητας του κορωνοϊού τον Οκτώβριο (πίνακας)

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, με τα ημερήσια κρούσματα της πανδημίας να ξεπερνούν το όριο των 2000 και 19 νομούς μαζί με την Ξάνθη να βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Τον Οκτώβριο 10 νομοί παρουσίασαν περισσότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, 9 νομοί παρουσίασαν δείκτη μεταδοτικότητας Rt μεγαλύτερο του 2 στις 31 Οκτωβρίου και μέσο όρο Rt τον Οκτώβριο μεγαλύτερο του 1.5, 6 νομοί παρουσίασαν τιμή του δείκτη Rt μεγαλύτερη του 3 σε κάποιες ημέρες του μήνα και 6 νομοί, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, ίσως αλλάξουν επίπεδο από κίτρινο σε κόκκινο. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο βελτίωση στα κρούσματα παρουσίασαν μόνον 8 από τους 51 νομούς και στο δείκτη Rt βελτίωση παρουσίασαν 13 νομοί.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας στην Ξάνθη τον Οκτώβριο του 2020 ανήλθε στο 1,56 ενώ την τελευταία ημέρα του μήνα στο 2,72. Με άλλα λόγια σήμερα κάθε φορέας του ιού Covid-19 μολύνει στην Ξάνθη άλλους 3…

Στην παρούσα μελέτη του Ν. Καρδούλα αναλύονται τα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη της νόσου του κορωνοϊού στη χώρα μας τον Οκτώβριο, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί από τον ΕΟΔΥ και χρησιμοποιώντας το λογισμικό EpiEstim του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στον παρακάτω πίνακα αποτυπώνονται το σύνολο των κρουσμάτων, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt στις 31 Οκτωβρίου και ο μέσος όρος του τον Οκτώβριο, ανά νομό της χώρας μας. Γίνεται επίσης σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα