Αθλητικά Τελευταία Νέα

Αντιδήμαρχος Μπεκήρ Ογλού Σουά: Αγκαλιάσαμε το πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία»

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA), με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) , την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) και τον Δήμο Ξάνθης, πραγματοποίησαν στο κλειστό αθλητικό κέντρο “Φίλιππος Αμοιρίδης” το αναπτυξιακό πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης, που απευθύνεται σε κορίτσια  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

Η διεθνής ονομασία του προγράμματος είναι ‘‘HERWOLDHERRULES’’, η Ελληνική ονομασία του προγράμματος είναι ‘‘ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ’’ και το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Ξάνθης και  την αρωγή του Δήμου Ξάνθης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μπεκήρ Ογλού Σουά δήλωσε:

Με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε την προσπάθεια αυτή καθώς το πρόγραμμα «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία» δίνει τη δυνατότητα γνωριμίας με το άθλημα και την ενεργοποίηση σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό των μαθητριών στην εκπαίδευση.

Ο Δήμος Ξάνθης στηρίζει ανεπιφύλακτα, με τις υποδομές του, κάθε προσπάθεια που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και δίνει στους νέους μας δυνατότητες άσκησης, υγείας, αθλητισμού, κοινωνικοποίησης και διεύρυνσης των οριζόντων τους.

Σχετικά Άρθρα