Κόμματα Τελευταία Νέα

Εκδήλωση στον Αριστερό Χώρο Ρωγμή…

Τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, που αξιοποιεί την πανδημία, μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους. Να αντισταθούμε!! 

Με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, την εκ περιτροπής εργασία τύπου «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και την υποχρεωτική «τηλεργασία», ο εργαζόμενος καλείται να φορτωθεί όλα τα βάρη της πανδημίας και να δουλεύει με μειωμένο ωράριο, μειωμένους μισθούς και απλήρωτες υπερωρίες. 

Με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο η εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει ήδη, γίνεται καθεστώς με τη βούλα του νόμου. Κατάργηση 5νθήμερου-8ωρου-40ωρου και αργιών. Αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών και πληρωμή τους «σε είδος» (π.χ. άδειες). Ένα εργασιακό κάτεργο όπου ο εργαζόμενος θα δουλεύει με ότι όρους επιβάλλει η εργοδοσία. Την ίδια στιγμή που ούτε καν ο κατώτατος μισθός είναι εξασφαλισμένος για μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων. 

Την πολιτική αυτή συμπληρώνει η εξαθλίωση της στρατιάς των χιλιάδων ανέργων, χωρίς επίδομα οι περισσότεροι, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Η ρύθμιση για «μισθό» των 200 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους και επιδότηση του εργοδότη συνιστά πρόκληση!  

Την ίδια στιγμή, δεν παίρνονται μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, δεν γίνονται μαζικά τεστ, δε στελεχώνεται ούτε εξοπλίζεται το σύστημα περίθαλψης που λειτουργεί με την εξόντωση των εργαζομένων, δεν γίνονται προσλήψεις εκπαιδευτικών ούτε μικραίνουν οι τάξεις, και η πανδημία φορτώνεται στο λαό και κυρίως στη νεολαία. Μια νεολαία που αναγκάζεται, είτε σπουδάζει είτε όχι, να ψάχνει ένα μεροκάματο «στα μαύρα», χωρίς προοπτική και μέλλον, με υπαρκτό τον κίνδυνο να θυσιαστεί για αντιδραστικούς ανταγωνισμούς και ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. 

Και όλα αυτά συνοδεύονται από ένταση της καταστολής και της φασιστικοποίησης. Το χτύπημα των εργατικών-λαϊκών κινητοποιήσεων σε εφαρμογή του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και η δράση του συνδικαλιστικού της ασφάλειας, συμπληρώνονται με τις τηλε-«ψηφοφορίες», το μητρώο-φακέλωμα των σωματείων και το 50%+1 για κήρυξη απεργίας, και εμπλουτίζονται με την «αποζημίωση» του εργοδότη σε περίπτωση που η απεργία κριθεί «παράνομη και καταχρηστική». 

Δεν μιλάμε για «κάποια ακόμα» αντεργατικά μέτρα, αλλά για μια ομοβροντία αντεργατικής επίθεσης, όπου αξιοποιούνται όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.  

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι να μη δεχθούμε να γίνουμε σκλάβοι! Καμία αναμονή, να βγούμε τώρα στο δρόμο! Χωρίς αυταπάτες για το ρόλο των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Απαιτείται η κινητοποίηση των μαζικών φορέων, η μέγιστη δυνατή συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, άμεσα, από τα κάτω, με κοινή δράση και συντονισμό, με ένα κοινό πλαίσιο βασικών αιτημάτων και διεκδικήσεων.  

Καλούμε εργατικές και πολιτικές συλλογικότητες, σωματεία, αλλά και μεμονωμένους αγωνιστές σε:  

Ανοιχτή σύσκεψη για την πραγματοποίηση κινητοποίησης

ενάντια στα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα. 

Τρίτη 3/11, 6.00 μ.μ. 

Στον αριστερό χώρο Ρωγμή 

(Μιχαήλ Βόγδου 20, 4οςορ.)

Σχετικά Άρθρα