Κόμματα Τελευταία Νέα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο Τετάρτη 7/10, 10:30 Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Με μαζικούς λαϊκούς αγώνες καταδικάζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Σχεδόν 5,5 χρόνια έχουν περάσει από το ξεκίνημα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Την Τετάρτη 7/10, αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου. Το αστικό σύστημα στην χώρα θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει την απόφαση αυτή, για να μπορεί να συνεχίζει να αξιοποιεί τα φασιστικά μορφώματα σε όλες τους τις εκφάνσεις, αλλά και για να αθωώσει τις δικές του πολιτικές.

Οι διαθέσεις του για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής έχουν φανεί από την απόφαση της εισαγγελίας, η οποία θεώρησε ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν (δολοφονία Φύσσα, επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δολοφονία Λουκμάν κτλ) αποτελούν μια σειρά «τυχαίων γεγονότων» που δεν έχουν καμία σχέση με το εν λόγο κόμμα. Ενδεικτικό όμως είναι και το γεγονός ότι οι δολοφόνοι αλλά και οι πολιτικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Το σύστημα έχει δείξει ότι θέλει να τους ρίξει στα μαλακά!

Παράλληλα συνεχίζει με τον πιο ωμό και βάρβαρο τρόπο να κλιμακώνει τις πολιτικές που γεννούν και θρέφουν τον φασισμό:

  • Καταστέλλοντας τις μαθητικές καταλήψεις με την καθημερινή λάσπη των ΜΜΕ, με την τρομοκρατία από «αγανακτισμένους γονείς» και εισαγγελείς, με εκβιασμούς στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση σαν μηχανισμό σπασίματος των κινητοποιήσεων και τιμωρίας των «καταληψιών».
  • Χτυπώντας και απαγορεύοντας το δικαίωμα στην διαδήλωση,στην συγκέντρωση στην διαμαρτυρία. Είτε χαρακτηρίζοντάς τις υγειονομικές βόμβες, είτε με ωμή καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με ξύλο, δακρυγόνα και συλλήψεις.
  • Σπέρνοντας το δηλητήριο του εθνικισμού, του ρατσισμού, του μίσους με τους γειτονικούς λαούς,μόνο και μόνο για να υπηρετήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις βλέψεις στην περιοχή.
  • Συνολικά φασιστικοποιώντας τη δημόσια και πολιτική ζωή.Δημιουργώντας ένα πλαίσιο καθημερινότητας που θα απαγορεύει την δυνατότητα αντίδρασης και αντίστασης στις πολιτικές του.

Η Χρυσή Αυγή είναι κομμάτι αλλά και παράγωγο αυτού του συστήματος. Όπως και ο φασισμός συνολικά, είναι ένα εργαλείο στα χέρια της αστικής τάξης. Γι’ αυτό το δολοφονικό της μίσος, όλα αυτά τα χρόνια της «δράσης» της δεν το χει περιορίσει μόνο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Το έχει εκδηλώσει ενάντια σε λαϊκούς αγωνιστές, σε αριστερούς ανθρώπους, σε κομμουνιστές. Και πάνω από όλα ήταν απέναντι σε όλες τις προσπάθειες του λαού και των εργαζομένων να αντισταθούν και να διεκδικήσουν. Ήταν ενάντια στην μεγάλη απεργία στην Χαλυβουργία, όπως και στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού της El Dorado, όπως και σε κάθε αγώνα του λαού ή της νεολαίας των τελευταίων χρόνων. Και ήταν μαζί με τις δυνάμεις καταστολής -όποτε χρειαζόταν- για να καταστείλουν από κοινού απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το σύστημα θέλει να τα αποκρύψει όλα αυτά. Για να μπορέσει να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και εκφάνσεις όπως αυτό θέλει. Για να μπορεί να καταδικάσει τον δολοφόνο Ρουπακιά σαν να έκανε «μια απλή ανθρωποκτονία». Για να μπορεί να συνεχίζει να φασιστικοποιεί την δημόσια πολιτική ζωή και να οχυρώνεται απέναντι στον «εχθρό-λαό».

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να δώσουμε την δική μας απάντηση. Συνειδητοποιώντας αρχικά ότι το τσάκισμα του φασισμού έρχεται μόνο μέσα από μαζικούς λαϊκούς αγώνες. Με μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις ενάντια στην προσπάθεια του κράτους να τις απαγορεύσει. Με συνελεύσεις και απεργίες ενάντια στην αντεργατική επίθεση και στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα.

  • Να καταδικαστούν παραδειγματικά οι φασίστες δολοφόνοι!
  • Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης!
  • Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις και τους λαϊκούς αγώνες!
  • Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων!

ΚΚΕ (μ-λ) Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα