Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Μεγάλη η συζήτηση για την ΔΕΥΑ Αβδήρων – τα «ανοίγματα στην ΔΕΗ» και την υστέρηση εσόδων

Διευκρινήσεις για την λειτουργία της ΔΕΥΑ Αβδήρων μας έδωσαν χθες βράδυ μέλη της διοίκησης αλλά και η αντιπολίτευση μετά τη δημοσιοποίηση του αιτήματος της ΔΕΥΑ προς τον Δήμο Αβδήρων για οικονομική βοήθεια ύψους 360.000 ευρώ για την αντιμετώπιση τρεχουσών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση του δήμου η ΔΕΥΑ Αβδήρων αντιμετωπίζει πρόβλημα και εκτιμούν ότι ακόμη και οι τελευταίες αυξήσεις που έγιναν στα τιμολόγια δεν θα επαρκέσουν για να έρθει η εταιρία στα ίσια της μιας και είναι πολύ μεγάλο το χρέος (που έχει μπει σε διακανονισμό) στην ΔΕΗ.

Από την πλευρά της η διοίκηση υποστηρίζει ότι όλα πάνε καλά στην ΔΕΥΑ και ότι όλες οι πληρωμές είναι δρομολογημένες και ότι ΜΟΝΟ για το ένα τρίμηνο του 2020 υπήρξε πρόβλημα με τα έσοδα (εισπράξεις από λογαριασμούς) και το κενό αυτό θέλησαν να το καλύψουν με χρήματα από τον Δήμο (χρήματα που θα επιστραφούν σε 72 δόσεις).

Όπως και να έχει η ΔΕΥΑ πέρασε μια μεγάλη κρίση πριν 2 χρόνια με κίνδυνο ακόμη και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια και τότε είχαμε και την μεγάλη κόντρα μεταξύ του τότε προέδρου Νίκου Χατζόπουλου με τον Γ. Τσιτιρίδη. Ελπίζουμε να μην φτάσουμε ξανά σε τέτοιο σημείο και κινδυνεύσει να μείνουν χωρίς νερό οι Δημότες των Αβδήρων!!!

  

σ.ε. Οι πολίτες πάντως των Αβδήρων που επικοινώνησαν χθες μαζί μας εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους τόσο για τις αυξήσεις όσο και για το αν θα μπορέσει τελικά η επιχείρηση να ξεπεράσει τα προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα