Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση της μάσκας και του παγουριού»

«Απέναντι στα fakenews, απαντάμε με πραγματικό και ουσιώδες έργο. Αρκετά πια με τα ψέματα και την αντιπολίτευση της μάσκας και του παγουριού. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή την χρονική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση εσωκομματικά, σε σημείο που να παρεμβαίνει μέχρι και η αδελφή του κ. Τσίπρα, όμως η αλήθεια είναι δεδομένη και τη γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Παπαδάκη.

«Οφείλω, ως κυβερνητικός βουλευτής, να αποκαταστήσω την αλήθεια», υπογράμμισε ο κ. Λαζαρίδης και ξεκαθάρισε:

«Στο θέμα της πανδημίας και της υγείας, στις κατηγορίες ότι δεν υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θυμίζω: 557 κλίνες Μ.Ε.Θ. παραλάβαμε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019, σήμερα είναι κάτι λιγότερες από 1.000 και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει τις 1.200, στον ευρωπαϊκό μέσο όρο δηλαδή. Επίσης, έχουν προσληφθεί από την αρχή της πανδημίας 6.200 γιατροί και νοσηλευτές, οι περισσότεροι θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και μετά το τέλος αυτής της υγειονομικής κρίσης και παράλληλα το Σύστημα Υγείας έχει θωρακιστεί με υγειονομικά υλικά για πάρα πολλούς μήνες».

Αναφερόμενος στο θέμα των λεωφορείων και τις καταγγελίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Τον Ιούλιο του 2019 τα λεωφορεία ήταν κάτι λιγότερα από 850. Σήμερα κυκλοφορούν 1.100, που σημαίνει αύξηση 30%. Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, με τα 200 λεωφορεία που θα μπουν από τα ΚΤΕΛ, θα φτάσουμε στα 1.300, δηλαδή αύξηση 53%. Και με τα 300 λεωφορεία, μέσω leasingπου θα μπουν μέχρι το τέλος χρόνου, θα φτάσουμε τα 1.600, κάτι πουισοδυναμεί με αύξηση 89%». 

Σχετικά με τα περί αποδοκιμασιών κατά του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα, ανέφερε: «Ποιες αποδοκιμασίες; Πέντε συγγενών υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα; Ο Μητσοτάκης δεν κρύφτηκε, όπως κρύφτηκε ο Τσίπρας στην Μάνδρα και στο Μάτι όπου πήγαινε αξημέρωτα. Αυτή είναι η σύγκρισή μας και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και είμαστε 20 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις».

Για τις χθεσινές αποκαλύψεις Καλογρίτσα, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε: «Ο κ. Καλογρίτσας έκανε ασύλληπτες καταγγελίες που αγγίζουν τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Είπε ότι στην ουσία το Μέγαρο Μαξίμου τον χρησιμοποιούσε ως μπροστινό, βάζοντας εκείνο τα χρήματα για να πάρει κανάλια. Εδώ θα απολογηθούν και θα μιλήσουν όλοι».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για το Σκοπιανό, υπενθύμισε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά, την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε και κύρωσε την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, είχε πει πάρα πολύ έντιμα στους Έλληνες πολίτες ότι από τη στιγμή που αυτή θα κυρωθεί, δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Και αυτό γιατί είναι διεθνής συμφωνία και θα ανοίγαμε τον ασκό του Αιόλου, δίνοντας  επιχειρήματα στον Ερντογάνπου θέλει να αλλάξει τη συνθήκη της Λοζάνης. Ό,τι λέγαμε προεκλογικά, το λέμε και τώρα, όσο και να μην αρέσει σε κάποιους».

Σχετικά Άρθρα