Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι δημοσιογράφοι φταίνε και για την κατάσταση στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης (η ανάρτηση των συνδικαλιστών με ευθύνες στην XanthiNews)

Περιμένουμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια και να ζητήσετε δημοσίως συγγνώμη.. -Απάντηση σε άρθρο τοπικού site

Με αφορμή χθεσινό ανυπόστατο άρθρο τοπικού site (εδω), σύμφωνα με το οποίο χαρακτηριζόμαστε ως υπερβολικοί στην ανακοίνωσή μας (εδώ) για την παρούσα κατάσταση του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Ξάνθης, οφείλουμε να απαντήσουμε στον εν λόγω δημοσιογράφο και να αποκαταστήσουμε πλήρως την αλήθεια, μην αφήνοντας να αιωρούνται ανακρίβειες.

Αρχικά, μας προκαλεί έκπληξη το άρθρο, καθώς το πιο κυρίαρχο στη δημοσιογραφία είναι η διασταύρωση της πληροφορίας και εσείς κύριε δημοσιογράφε δεν το κάνατε, ελέγχοντας παράλληλα την πηγή σας, η οποία σας εξέθεσε. Οφείλατε να το κάνετε απ’ τη στιγμή μάλιστα που με τα γραφόμενα σας αμαυρώνετε το έργο ενός εργασιακού κλάδου.

Τα στοιχεία δε που έχουμε στη διάθεσή μας αδιάσειστα, τα οποία μπορούσατε κι εσείς να συλλέξετε με ένα τηλεφώνημα τόσο στο σωματείο μας όσο και στη διοίκηση του Κέντρου.

1). Στο εν λόγω λοιπόν Κέντρο θα έπρεπε να διατίθενται για τη φρούρηση των κρατουμένων 15 κατ’ ελάχιστο, αστυνομικοί. Τώρα πόσοι είναι, διαβάσετε την ανακοίνωση;;;

2). Εάν υποθέσουμε ότι απολύθηκαν 40 κρατούμενοι (και δεν έφυγαν για τις πατρίδες τους όπως γράφετε αφού αυτοί είναι μόλις 7 στον αριθμό), σας κάνουμε γνωστό ότι για κάθε αναχώρηση υπάρχει και μια αντίστοιχη άφιξη αλλοδαπού από άλλες υπηρεσίες ή από τα Κέντρα Ταυτοποίησης – Υπηκοότητας καθώς το Κέντρο λειτουργεί στα μέγιστα όρια. Και για τις αφίξεις αυτές, η δουλειά των συναδέλφων είναι πολλαπλάσια από τις απολύσεις..

3). Πολλάκις έχουμε καταγγείλει τα προβλήματα του συγκριμένου Κέντρου κι έχουμε θέσει και ζήτημα ασφαλείας, γιατί βρήκατε μόνο αυτή την ανακοίνωση υπερβολική; Θα τολμήσουμε να σκεφτούμε ότι το σχόλιό σας είναι κατευθυνόμενο.

4). Και μόλις αναρτήσαμε την ανακοίνωση, στο Κέντρο κράτησης υπήρξε συμπλοκή μεταξύ παλαιών και νεώτερων κρατουμένων, την Κυριακή 20-9 το απόγευμα. Μόλις την επομένη της μεταγωγής από Μυτιλήνη! Είδατε κάποιο Δελτίο Τύπου γι’ αυτό; Ενημερωθήκατε σχετικά;

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση χρειάστηκε η ενίσχυση όλων των συναδέλφων που ήταν βάρδια την συγκεκριμένη στιγμή κατόπιν των εντολών του R/T Κέντρου της Δ/νσής μας. Χάρη στον επαγγελματισμό των συναδέλφων μας δεν είχαμε ούτε θύματα συναδέλφους αλλά και ουτέ σοβαρούς τραυματισμούς κρατουμένων.

Εάν ήταν όπως λέτε υπερβολική η ανακοίνωσή μας περί έλλειψης δύναμης, θα χρειαζόταν η ενίσχυση από άλλες υπηρεσίες της Δ/νσης διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία του Κέντρου R/T;

5). Όσο για τους 100 ΣΦ που ευαγγελίζεστε (και εδώ θα είμαστε να δούμε εάν τελικά θα διατεθούν και οι 100 στο εν λόγω Κέντρο που έχει αυξημένες ανάγκες), έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να αναλάβουν καθήκοντα. Μέχρι να γίνει αυτό, θα έπρεπε να σιωπήσουμε για τα προβλήματα των συναδέλφων μας και να μη  υπερασπιστούμε τα εργασιακά τους δικαιώματα;

Κατόπιν των ανωτέρω, περιμένουμε να αποκαταστήσετε την αλήθεια  και να ζητήσετε δημοσίως μια συγγνώμη στους σκληρά εργαζομένους αστυνομικούς της πόλης μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

σ.ε. Ασχολίαστο από εμάς… ο κάθε αναγνώστης βγάζει τα συμπεράσματά του

Σχετικά Άρθρα