Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ανοικτή παλιά πόλη δεν θέτε. Κλειστή παλιά πόλη δεν θέτε. ΤΙ ΘΕΤΕ;

Έγραψε χθες ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης της αριστεράς ο Νίκος Ανταμπούφης το παρακάτω κείμενο για το θέμα του κλεισίματος της παλιάς πόλης για όσους ΔΕΝ είναι μόνιμοι κάτοικοι…

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η κύρια είσοδος (οδός Φ. Αμοιρίδη – Ορφέως )στον οικισμό της Παλιάς Ξάνθης κλείνει «καθ’ εκάστην κατά τας βραδινάς ώρας» αφαιρώντας την κίνηση των οχημάτων, προσθέτοντας χώρο στα τραπεζοκαθίσματα και πολλαπλασιάζοντας (έως συνωστισμού) τους θαμώνες.
Η ΑΙΤΙΑ: Προφορική εντολή Δημάρχου (και τα σκυλιά δεμένα, αλλά μην πάει ο νους σας στα αδέσποτα).

Η παρακάτω σκηνή είναι φανταστική;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ (σιγοτραγουδώντας):

Δήμαρχος είμαι
και το κέφι μου θα κάνω,
Και θα κλείσω
και έναν δρόμο παραπάνω.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΜΑΙ και το λέω συνεχώς γιορτάζοντας το ένα χρόνο στη δημαρχία, μετά τα δύο κατόπιν τα τρία και μετά έρχονται εκλογές.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ. Στην πραγματικότητα κάνω ότι μου κάνει κέφι. Για τα υπόλοιπα του Δήμου υπάρχει ο αυτόματος πιλότος ή ο Μανώλης (ο άλλος, όχι ο Δήμαρχος).

ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ. Με δική μου προφορική εντολή το κλείνω και δεν ασχολούμαι με λεπτομέρειες του τύπου αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, νομοθεσία, δικαιώματα πολιτών και λοιπά γραφειοκρατικά εμπόδια.

ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Και δύο και τρεις αν χρειαστεί προκειμένου να έρθει η ανάπτυξη στην Παλιά Ξάνθη, αλλά και διότι εγώ ότι υπόσχομαι το υλοποιώ, άσχετα αν προκύπτει παράπλευρη ωφέλεια και για τη δική μου επιχείρηση.

Ο ΧΟΡΟΣ (απαντά ξεδιάντροπα)

Μπορεί το μαγαζί σου να είναι στην Παλιά Ξάνθη,

αλλά η Παλιά Ξάνθη δεν είναι μαγαζί σου.

σ.ε. Ωραίο σε θεωρητικό επίπεδο το κείμενο και με χιούμορ… αλλά επί του πρακτέου. Και απόφαση υπάρχει του δημοτικού συμβουλίου για το κλείσιμο της παλιάς πόλης και όλοι το θέλουν αυτό και πολιτική δέσμευση του Μανώλη Τσέπελη ήταν προεκλογικά. Τώρα εσείς απαντήστε… Ανοικτή παλιά πόλη δεν θέτε. Κλειστή παλιά πόλη δεν θέτε. ΤΙ ΘΕΤΕ;

Σχετικά Άρθρα