Ατζέντα Τελευταία Νέα

Σήμερα Σάββατο το 46ο φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην κεντρική πλατεία

Το Σάββατο 19/9 το 46ο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ κάνει στάση στην Ξάνθη, στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας στις 18:30, με σύνθημα

Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασάνουμε, για να κερδίσει η ζωή

Το φετινό φεστιβάλ διεξάγεται στο φόντο της έξαρσης της πανδημίας που δημιουργεί αβεβαιότητα καθώς ο λαός μας είναι απροστάτευτος μπροστά στο δεύτερο κύμα της με ευθύνη της κυβέρνησης .Την ίδια στιγμή υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις που αφορούν την όξυνση της προκλητικότητας απ’ την πλευρά της τουρκικής αστικής τάξης, την πρωτοφανή συγκέντρωση στην περιοχή μας πολεμικών πλοίων, τις συνεχείς εναέριες παραβιάσεις, που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου ενώ παράλληλα η οικονομική κατάσταση πολλών νέων εργαζόμενων μέρα με τη μέρα επιδεινώνεται με την ανασφάλεια για το αύριο να επικρατεί ,τόσο όσον αφορά και τους όρους με τους οποίους σχολεία και πανεπιστήμια ανοίγουν χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των νέων.

Οι νέοι και οι νέες με τη συμμετοχή τους στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και στην πόλη μας μπορούν να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση που τους κουνάει το δάχτυλο για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Να βάλουν στο στόχαστρο την πολιτική που επιτίθεται στα δικαιώματα της νεολαίας και μπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνα παζάρια.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού , τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με αίσθημα ευθύνης πήραμε κάθε απαραίτητο μέτρο για την προσαρμογή των δραστηριοτήτων του φεστιβάλ, για την αποφυγή του συγχρωτισμού, για την προφύλαξη της υγείας των μελών και φίλων της ΚΝΕ και των παρευρισκομένων στο χώρο του φεστιβάλ. Θα τηρηθούν αυστηρά.

⦁ αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων και θα είναι όλοι υποχρεωτικά καθήμενοι
⦁ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο ,παρουσία και έξοδο από το φεστιβάλ
⦁ στην είσοδο του χώρου θα γίνεται θερμομέτρηση

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ προσαρμοσμένο και αυτό στις συνθήκες τήρησης υγειονομικών μέτρων θα περιλαμβάνει
⦁ πολιτική ομιλία με τον Αλέξανδρο Σάρρο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του ΚΚΕ
⦁ μουσικό αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Σχετικά Άρθρα