slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αγιασμός στο Εκκλησιαστικό Σχολείο της Ξάνθης (video +φωτογραφίες)

Την πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9 και 30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο Εκκλησιαστικό σχολείο Ξάνθης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων.

Όλη η εκδήλωση εξελίχθηκε στην αυλή του σχολείου με τη συμμετοχή της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κας Εύης Στυλιανίδου, του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστου Ιωαννίδη, του Υπεύθυνου εκπαιδευτικών θεμάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ζηκούδη, του Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας Ξάνθης κ. Χάρη Αντικουλάνη,  του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ.  Πασχάλη Γιώρη, του Αντιπύραρχου Χρήστου Γκίγκη  από την  Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ξάνθης, των μελών της  σχολικής εφορίας του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης και αρκετών γονέων και κηδεμόνων.

Κατά την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Ξάνθης ενημέρωσε για την αλλαγή σκυτάλης στη διεύθυνση του Σχολείου με τον π. Στέφανο Τρασανίδη να αποχωρεί για συνταξιοδότηση και να αναλαμβάνει νέος Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης,  ο κ. Διονύσης Τσεντικόπουλος.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων ευχήθηκε στους σπουδαστές του σχολείου καλή χρονιά,  υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα των εκκλησιαστικών σχολείων της χώρας στην εκπαίδευση και  τη λειτουργία των δομών αυτών προς όφελος της  κοινωνίας, καθώς και τη δυνατότητα που δίνεται για τη φιλοξενία των μαθητών στο οικοτροφείο που διαθέτει το σχολείο της Ξάνθης.  

Σχετικά Άρθρα