Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μ. Τσέπελης: Παραλάβαμε πάνω από 500 ημέρες οφειλόμενες άδειες και ρεπό στην Καθαριότητα

Με νέο εξοπλισμό η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης –και στο πράσινο και στην καθαριότητα- αντισταθμίζει το μειωμένο αριθμό, σε σχέση με τις ανάγκες του Δήμου, των υπαλλήλων της υπηρεσίας, επισημαίνει ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης.

Όπως υπογραμμίζει η προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Δήμου είναι τεράστια, και προσθέτει ότι ναι μεν δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό για την εξυπηρέτηση όλου του Δήμου Ξάνθης –πόλη, οικισμοί Δ.Ε.Σταυρούπολης – όμως με το νέο προγραμματισμό για την ενίσχυση του εξοπλισμού της υπηρεσίας, και στον τομέα πρασίνου και στον τομέα καθαριότητας, η εκτίμηση είναι ότι η υπηρεσία θα μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο έργο της με τους υπαλλήλους που διαθέτει.

15 υπάλληλοι έκαναν χρήση άδειας ειδικού σκοπού όντας ευπαθείς ομάδες

Ο κ. Τσέπελης τονίζει σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε την υπηρεσία καθαριότητας με οφειλόμενα ρεπό και άδειες προσωπικού που ξεπερνούσαν συνολικά τις 500 ημέρες. «Συνάντησα υπάλληλο που η υπηρεσία του όφειλε 70 ημέρες ρεπό. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα τέτοιο κενό στην υπηρεσία. Ήταν το πρώτο που ζήτησα να διευθετηθεί. Είναι παράνομο και εντελώς άδικο, υπάλληλοι που καθημερινά ιδρώνουν καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την αποκομιδή των απορριμμάτων, στις γνωστές αντίξοες συνθήκες που έχει η φύση αυτής της εργασίας, να μην παίρνουν τα ρεπό και τις άδειές τους, που είναι υποχρεωτικά αλλά και λειτουργικά επιβεβλημένα, προκειμένου να ξεκουραστούν. Επιπλέον 15 υπάλληλοι έκαναν χρήση άδειας ειδικού σκοπού όντας ευπαθείς ομάδες, διότι αντιλαμβάνονται όλοι ότι η εργασία που προσφέρουν δεν είναι δουλειά γραφείου. Το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτει τις ανάγκες στον τομέα καθαριότητας όλου του Δήμου Ξάνθης. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Καλύπτεται ότι είναι δυνατό από τα οκτάμηνα και τις έκτακτες προσλήψεις για λίγους μήνες. Η πολιτεία θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να προχωρούν σε προσλήψεις για κάποιους μήνες, ειδικά στις υπηρεσίες καθαριότητας όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες και μάλιστα ατόμων μεγάλων ηλικιακών ομάδων, ώστε και οι ανάγκες αυτών των υπηρεσιών να καλύπτονται και η ανεργία σε συμπατριώτες μας πάνω από τα 45, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρουν δουλειά, να είναι διαχειρίσιμη», επισημαίνει.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε εγκάρδια όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που ενώ δικαιούνταν άδειας ειδικού σκοπού λόγω της πανδημίας, παρέμειναν στις θέσεις τους και πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να διεκπεραιωθούν υποθέσεις του Δήμου και κατ’ επέκταση των δημοτών: «Θέλω δημόσια να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ» , τονίζει, επαναλαμβάνοντας ότι η απουσία υπαλλήλων σε νευραλγικές θέσεις λόγω της πανδημίας είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγραμματισμού του Δήμου: «στόχος τώρα να ‘τρέξουμε’ για να προλάβουμε το χαμένο χρόνο», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα