Κύριο Θέμα Μειονότητα Τελευταία Νέα

Συνέντευξη της ΟΙΕΛΕ με θέμα την «παραβατική δραστηριότητα του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης»

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί και πάλι (μετά εκείνο το 2016) στη δευτεροβάθμια μειονοτική εκπαίδευση στην Ξάνθη με αποκλειστική ευθύνη της Σχολικής Εφορείας του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης που εμποδίζει παρανόμως την επιστροφή στα διδακτικά του καθήκοντα του καθηγητή του σχολείου κ. Νιχάτ Χότσικα, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα «σε Ελληνικό έδαφος», για λόγους πολιτικών φρονημάτων, του πογκρόμ δίωξης εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών μετά το «πραξικόπημα» στην Τουρκία.

Για το ζήτημα αυτό οι ΕΛΜΕ η ΟΙΕΛΕ και ο ΣΙΕΛΒΕ θα δώσουν συνέντευξη τύπου αύριο Πέμπτη. Στην ίδια συνέντευξη θα συζητηθεί και το θέμα των υπεράριθμων μαθητών που κακώς η Ελληνική Πολιτεία αποδέχεται μέχρι σήμερα να φοιτούν στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης, μιας και η στεγαστική του δυνατότητα είναι για λιγότερο από 400 μαθητές, αλλά σε αυτό εγγράφονται παράτυπα τα τελευταία χρόνια περίπου 700 μαθητές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τάξεις με 40 παιδιά.

Κανονικά έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος, να γίνει κλήρωση, όπως προβλέπεται, για τις εγγραφές των μαθητών της α’ γυμνασίου και οι λοιποί να πηγαίνουν στα υπόλοιπα σχολεία της Ξάνθης!!!

Η ανακοίνωση για την αυριανή συνέντευξη.

Συνέντευξη Τύπου Εργατικού Κέντρου Ξάνθης-τοπικής ΕΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛΒΕ την Πέμπτη, 10/9: Σε μείζον ζήτημα αναδεικνύονται οι αντίθετες με τη νομιμότητα πρακτικές του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης

Την Πέμπτη, 10/9, και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης έκτακτη συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου, της τοπικής ΕΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛΒΕ με αντικείμενο την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή με την παραβατική δραστηριότητα του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, μια κατάσταση που προκαλεί πλέον μείζον ζήτημα.

Πρωταρχικός στόχος της ΟΙΕΛΕ, αλλά και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι η προστασία του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και η τήρηση της νομιμότητας από κάθε εκπαιδευτικό φορέα, είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό είτε μειονοτικό σχολείο.

Δυστυχώς, σε μια ευαίσθητη περιοχή, στην ακριτική Θράκη, σε  μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι αυτονόητη, αλλά αποτελεί πρόκληση για τις εκπαιδευτικές αρχές και για την κοινωνία. Κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της νομιμότητας στην περιοχή είναι το Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθης που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και προχωρά σε αυθαίρετες ενέργειες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, γονέων και εργαζόμενων και ταυτόχρονα θίγουν στοιχειώδη ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με όσα ήδη γνωρίζουμε 30-40 μαθητές στοιβάζονται ανά τάξη σε αδήλωτα και ακατάλληλα κτήρια και αίθουσες με αποτέλεσμα το σχολείο να αποτελεί, εν μέσω επέλασης κορωνοϊού, υγειονομική βόμβα. Επίσης, το εν λόγω σχολείο απαγορεύει, παρά τις αποφάσεις των ελληνικών θεσμικών οργάνων που έχουν κρίνει παράνομη την απόλυση, την επιστροφή στα διδακτικά του καθήκοντα του συναδέλφου Νιχάτ Χότσικα, τον οποίο είχε επιχειρήσει να απολύσει το 2016 χωρίς επιτυχία λόγω των ιδεολογικών του πεποιθήσεων! Υπενθυμίζουμε ότι η καταγγελία σύμβασης του Νιχάτ Χότσικα ήταν η πρώτη περίπτωση απόλυσης που επιχείρησε να επιβάλει το καθεστώς Ερντογάν σε ελληνικό έδαφος, ακολουθώντας το πογκρόμ δίωξης εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων δημοσίων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών μετά το «πραξικόπημα».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                       ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

loading...

Σχετικά Άρθρα