sliderΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής |Όλο το χρονικό της φωτιάς στο Μονοπάτι της ζωής (video+foto)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Όλα ξεκίνησαν στις 12 η ώρα περίπου το μεσημέρι όταν ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για φωτιά σε σημείο του ποταμού Κόσυνθου κάτω από το μονοπάτι της ζωής.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήτανε άμεση αφού στο σημείο κατέφτασαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης. Την επιχειρηση συντόνισε ο διοικητής της πυροσβεστικής Ξάνθης Θεοδώρος Κοσμίδης.

Εκείνη τη στιγμή για καλή τύχη επικρατούσε άπνοια που είχε ως αποτέλεσμα την γρήγορη κατάσβεση της εστίας. Προληπτικά καλέστηκαν και δύο Πετζετέλ τα οποία απογειώθηκαν από την Καβάλα για να συνδράμουν στο έργο της πυροσβεστικής.

Επιτόπου έφτασε και ο δήμαρχος της Ξάνθης με το επιτελείο του ο οποίος βοήθησε από τη μεριά του με διοικητική μέριμνα προς τους πυροσβέστες όπως και η αστυνομία Ξάνθης όπου το έργο της ήταν σημαντικό για το συντονισμό της κυκλοφορίας και την εγκατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Προληπτικά μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας που επιτηρεί το σημείο σε περίπτωση αναζωπύρωσης. Αναμένεται το πόρισμα της υπηρεσίας για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στο σημείο κατέφθασε και ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Δαδούδης όπου ενημερώθηκε για το περιστατικό.

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/647059802609519
https://www.facebook.com/xanthinews/videos/438213607117724

Σχετικά Άρθρα