sliderΚι όμως είναι η ΞάνθηΤελευταία Νέα

Ο ΑΟΞ της Ξάνθης….32 χρόνια μετά

Ήταν το “σωτήριον έτος” 1988 όταν η ομάδα ποδοσφαίρου Ξάνθης ανέβαινε στην Α’ εθνική κατηγορία. Η ΑΟΞάρα της πόλης στα μεγάλα σαλόνια !

Ήταν τότε που αρχίσαμε να την βλέπουμε Πανελλαδικά στην TV, να ασχολούνται μ’ αυτή στις αθλητικές εκπομπές, να ανάβουν οι βραδινοί προβολείς στο γήπεδο, να μας έρχονται τα λεωφορεία κι οι αποστολές των μεγάλων ομάδων.

Η Ξάνθη κι ο κόσμος της υποδεχόταν τα καλά (και τα άσχημα) του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κι ο “εκσυγχρονισμός” ολοκληρώνονταν στην πόλη και σε αυτό το επίπεδο….Έκτοτε πέρασαν 32 συναπτά έτη κι η ομάδα της συνένωσης Ασπίδας – Ορφέα (1967) τα πήγε πολύ καλά.

Έχοντας τον “δικό μας” Δημόκριτο στο πέτο ως έμβλημα, μας χάρισε μεγάλες στιγμές, χαρές και σίγουρα μοναδικές εμπειρίες. Έχουμε “Αθλητικό κέντρο”, μας επισκέφτηκε η Ευρώπη, φτάσαμε στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, υπάρχει δουλειά στη πόλη σε πλήθος σχετικών εργασιών και γενικά ….προοδεύουμε.

Ο ΑΟΞ θα δώσει σύντομα τον πρώτο αγώνα μπαράζ για να διατηρήσει αυτά που είχε ως μοναδική επαρχιακή ομάδα για 32 έτη στην Α’ εθνική.

Δεν είναι και λίγο….Ας τον στηρίξουμε όλοι !

Από την σελίδα “Αλλιώτικες Προτάσεις”

Σχετικά Άρθρα