slider Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε ο πολιούχος της Ξάνθης (Φωτογραφίες και video)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 29, Αυγούστου ο εορτασμός της μνήμης της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου ένδοξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου ο οποίος είναι και προστάτης της πόλης της Ξάνθης.

Το Σάββατο το απόγευμα στις 7 τελέστηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός εσπερινός στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ξάνθης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Φέτος λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού δεν έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου προς την πλατεία αλλά τελέστηκε η αρτοκλασία, η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της εορτής και η απόλυση στην πλατεία μητροπόλεως που βρίσκεται ακριβώς έξω από το ναό.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και πολλοί άλλοι άρχοντες της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Να σημειώσουμε ότι αύριο το πρωί από τις  07:00 έως τις  10:30 ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Ξάνθης Τιμίου Προδρόμου θα τελεστεί όρθρος  και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό.

Η xanthinews.gr βρέθηκε τον χώρο και μετέδωσε ζωντανά την ένα την αρτοκλασία:

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/956886801443873

Δείτε Φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα