Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Κορωνοϊός: Γιατί κανείς δε λέει τον πιο βασικό λόγο που εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα; Πάθανε όλοι αυτό που έπαθε και η Ξάνθη!!!

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες είναι, λίγο-πολύ, γνωστά: η Ελλάδα εφαρμόζοντας πολύ γρήγορα αυστηρά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του covid-19 στο πρώτο κύμα και ήταν από αυτές που πήραν πολύ καλό… βαθμό.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα- και πολύ περισσότερο την τελευταία εβδομάδα- ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέβει επικίνδυνα, με τα 25 να γίνονται 50, τα 50 να φτάνουν τα 78 και τα 78 να δίνουν το απόγευμα του Σαββάτου (1/8) τη θέση τους στα 110.

Πρόκειται, αδιαμφισβήτητα, για μια σημαντικότατη αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, που δεν απέχει και πολύ από τον όρο «έκρηξη»!!

Τι συνέβη, λοιπόν, και φτάσαμε σε τέτοιους επικίνδυνους αριθμούς; Συνέβη αυτό που έγινε και στην Ξάνθη όταν άρχισαν να γίνονται τα μαζικά τέστ.

Πολλοί πίστεψαν ότι επηρέασε το γεγονός πως άνοιξαν τα σύνορα και επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα σε τουρίστες από χώρες που πλήττονται πολύ βαριά από τον κορωνοϊό, ενώ άλλοι στην υπερβολική χαλαρότητα των Ελλήνων που δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και το social distancing.

Και οι δύο εξηγήσεις είναι σωστές, όμως ουδείς αναφέρει το πιο προφανές εξ όλων, αυτό που ζήσαμε όλοι εμείς οι Ξανθιώτες τους 2- 3 τελευταίους μήνες: το γεγονός, δηλαδή, πως με το που ξεκίνησαν τα τεστ για Covid-19 σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησαν να εμφανίζονται και αυξημένα κρούσματα.

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό από την πρώτη στιγμή: τα λίγα κρούσματα στις αρχές είχαν να κάνουν τόσο με την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και με τα ελάχιστα τεστ που διενεργούντο. Με το που αυξήθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκε και ο αριθμός αυτών που (επισήμως, πια) φέρουν τον ιό…

Με αγάπη από την Ξάνθη που τράβηξε πολλά από τον covid-19 και δεν ξέρω αν έχει τελειώσει ακόμα… το μαρτύριο…

Σχετικά Άρθρα