ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Αντιδράσεις από την Καβάλα για την επιτροπή για την Θράκη – Κινητοποίηση δημάρχων

Διαβάζω στον τύπο της Καβάλας (kavala-portal), ότι υπάρχουν αντιδράσεις για το γεγονός ότι η Καβάλα και η Δράμα έμειναν έξω από την διακομματική για την Θράκη. Δείτε τις αιτιάσεις των γειτόνων μας.

Για μια ακόμα φορά βλέπουμε ένα περίεργο μικροπολιτικό παιχνίδι να παίζεται στις πλάτες των πολιτών των νομών Καβάλας και Δράμας, με τις “ευλογίες” της κυβέρνησης της ΝΔ και με την αφωνία των (λαλίστατων για άλλα θέματα) κυβερνητικών βουλευτών.

Ο λόγος για την διακομματική επιτροπή για την Θράκη, μια επιτροπή αντικείμενο της οποίας -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- θα είναι “η συζήτηση για τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία” και στην οποία δεν έχει ενταχθεί η Ανατολική Μακεδονία!

Πέραν από το ότι η αξιοποίηση αυτών των χρηματοδοτικών εργαλείων θα πρέπει να γίνει από μια περιφέρεια η οποία φέρει τον τίτλο “Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης” (αλλά εδώ θα ασχοληθεί μόνο με την Θράκη), και πέραν του ότι -επί της ουσίας- εδώ και πολλά χρόνια συζητάμε για ανάπτυξη της Θράκης και χρησιμοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων (είτε με επιτροπές είτε με αναπτυξιακά συνέδρια -όπως αυτά που διεξήγαγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά συνεχώς βλέπουμε την Θράκη (και την Ανατολική Μακεδονία) στον κατάλογο των λιγότερο αναπτυγμένων (και περισσότερο φτωχών) περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρα ποιος πιστεύει ότι και αυτή η επιτροπή θα έχει ουσιαστική επιτυχία; ), το ότι για μια ακόμα φορά βλέπουμε την Ανατολική Μακεδονία να παραμένει “εκτός νυμφώνος” αποτελεί, αναμφίβολα, τον ορισμό του “αντιαθλητικού φάουλ” (με μπασκετικούς όρους).

Ήδη μαθαίνουμε ότι ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης έχει αναλάβει πρωτοβουλία, μέσω επαφών με τους άλλους δημάρχους του νομού Καβάλας (λογικά θα συμπεριληφθούν και οι δήμαρχοι του νομού Δράμας) για την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και για περαιτέρω ενέργειες που τυχόν θα κριθούν αναγκαίες.

Σχετικά Άρθρα