slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κομοτηνή: Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας γιόρτασε χτες τα ονομαστήρια του

Θανάσης Τσολάκης xronos.gr

Πάρα πολλές ευχές δέχθηκε χθες ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. 

Ο κ.κ. Παντελεήμων χωροστάτησε στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου είχαν σπεύσει δεκάδες πιστοί για να μοιραστούν μαζί του τη χαρά της εορτής των ονομαστηρίων του.

Επίσης εκεί βρέθηκαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών: ανάμεσά τους ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, η εκτελεστική γραμματέας της ΠΑΜΘ Ζωή Κοσμίδου, εκπρόσωποι συλλόγων και δομών καθώς και εκπρόσωποι των διοικήσεων σωμάτων ασφαλείας. 

Στον ευχαριστήριο χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης παρακάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται στον Θεό, ώστε να τον έχει πάντα ικανό να οδηγεί σωστά το σκάφος της τοπικής εκκλησίας και να «μην το ρίξει σε ξέρα», ενώ όπως είπε οι υψηλοί βαθμοί της ιεροσύνης, έχουν και υψηλές ευθύνες, παρατηρώντας μάλιστα ότι «τις πιο πολλές φορές καλείσαι να σιωπήσεις και να ισορροπήσεις».

Ο κ.κ. Παντελεήμων υπενθύμισε σε όλους και ότι η έλευση της εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί, μπορεί να ματαιώθηκε ελέω κρίσης, αλλά δεν ακυρώθηκε, οπότε θα έρθει στο εγγύς μέλλον.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον εσπερινό στο ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Μικρό Κρανοβούνιο.

Σχετικά Άρθρα