Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στην Βουλή το θέμα της στέγασης των φοιτητών της Ξάνθης

                       ΕΡΩΤΗΣΗ

                                               Αθήνα 08.07.20

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ   Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ.    «Άμεση η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη στέγαση των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης»

Κύρια Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, αναστάτωση προκαλεί στους οικότροφους της «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ», η επίσημη ενημέρωση του «Δ.Π.Θ.», πως στην πράξη δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη μετεγκατάσταση όσων μένουν ήδη στις εστίες, για το χρονικό διάστημα των εργασιών ανακαίνισης στο κτήριο τους. Το προηγούμενο διάστημα, ενημερώθηκαν οι ανωτέρω, πως το φθινόπωρο, θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου εστιών, των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων, στην «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ Ξάνθης». Μετά από αυτό, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές καταγγέλλουν ότι, το Πανεπιστήμιο στο οποίο εκπονούν τις διδακτορικές τους διατριβές και τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συνεχιστούν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, τους αφήνει «ξεκρέμαστους», με ότι αυτό σημαίνει για την ομαλή συνέχιση των ερευνητικών κι εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. υπουργός  ,

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε , ώστε να εξασφαλιστεί  από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η κάλυψη των  στεγαστικών  αναγκών  των ως άνω φοιτητών και η δωρεάν σίτιση τους, καθ΄ όλο το χρονικό διάστημα των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου εστιών;
  • Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την ολοκλήρωση του ως άνω έργου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχετικά Άρθρα