slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ανακοίνωση από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Με τη λήξη του ιδιαίτερου αυτού σχολικού έτους θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις επιλογής της Α΄ Γυμνασίου. Επιθυμούμε, επιπλέον,  να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους συμπολίτες μας, που για άλλη μια χρονιά επιλέγετε το Μουσικό Σχολείο για τη φοίτηση των παιδιών σας.

Το Μουσικό Σχολείο  είναι ένα σχολείο για μαθητές από όλο τον νομό που επιθυμούν παράλληλα με τη γενική παιδεία να αποκτήσουν και μουσικές δεξιότητες. Οι 62 αιτήσεις υποψηφίων Α΄ Γυμνασίου που λάβαμε εφέτος (σε μία συγκυρία κατά την οποία πληθώρα εκδηλώσεών μας ματαιώθηκε – Αφιέρωμα στη Μελοποιημένη Ποίηση, θεατρική παράσταση, Φεστιβάλ «Ξάνθη –Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»…) καταδεικνύουν ότι έχουμε σφυρηλατήσει με τα χρόνια μια βαθύτατη σχέση εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία. Οι συμπολίτες μας εκτιμούν την ποιότητα της δουλειάς μας, το ήθος μας, την προσφορά μας στην πόλη. Ο τελικός αριθμός των μαθητών που εισάγονται ως επιτυχόντες στην Α΄ Γυμνασίου (44), συναρτάται, δυστυχώς, και με τα πάγια προβλήματά μας: ζητήματα υποδομών στον μη κατάλληλο για Μουσικό Σχολείο χώρο που μας φιλοξενεί…προσωρινά, για πάνω από 20 χρόνια τώρα.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να θέσουμε εκ νέου το στεγαστικό μας αίτημα. Περιμένουμε 23 χρόνια σε ακατάλληλες αίθουσες, παλεύοντας με ποικίλες αντιξοότητες και αναγκαζόμενοι να απογοητεύουμε παιδιά, νέους ανθρώπους με όνειρα, επειδή δεν έχουμε τον χώρο που θα μας επέτρεπε να επιτελέσουμε με τον καλύτερο τρόπο το έργο μας.

Δεν επαιτούμε τη δημιουργία σχολείου – τη θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας. Αυτών που πλημμυρίζουν τις πλατείες της πόλης μας στις εκδηλώσεις μας. Από αυτά, άλλωστε, «η  Άνοιξη εξαρτάται». Και θεωρούμε επίσης στοιχειώδη υποχρέωση των θεσμών να εργαστούν για την αίσια έκβαση ενός μακροχρόνιου, δίκαιου αγώνα. Προσβλέποντας στο μέλλον, στο συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Την Παιδεία μας.

Σε αυτόν τον αγώνα σας χρειαζόμαστε όλους. Να έχετε ένα καλό καλοκαίρι με υγεία και αισιοδοξία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα