Ατζέντα Τελευταία Νέα

Τέλος οι ελαφριές διακομιδές: Λευκή απεργία ξεκινάνε στο 6ο ΕΚΑΒ (Μακεδονίας Θράκης)

Οι ήρωες του χτες, οι επαίτες του σήμερα. Δυστυχώς για μια ακόμηφοράγινόμαστε στο ίδιοέργοθεατές , αυτή τη φορά με άλλουςσκηνοθέτες.Τους εργαζόμενους που πριν 2 μήνες τους ανέφεραν ως ήρωες της πρώτης γραμμής εναντίον της πανδημίας του COVID,σήμερα τους αντιμετωπίζουν ως μηδενικά.

 Παρά τις υποσχέσεις των προηγούμενωνημερώνκαι την (φαινομενική) κυβερνητική βούληση  για επίλυσηχρόνιωνπροβλημάτων, δυστυχώς είμαστε πάλι στο μηδέν.

Εμπλοκή του ΕΚΑΒ σε υποχρεώσεις των νοσοκομείων ,(εξιτήρια – επανεξετάσεις ) παρότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας παροτρύνει τα νοσοκομεία να προσλάβουν προσωπικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους , με αποτέλεσμα την μη σωστή κάλυψη του επείγοντος περιστατικού .

Μηδενικήενίσχυση με προσωπικό  τα τελευταίαχρόνια, παρά την αύξηση των περιστατικών και την πανδημία του COVID.

Μη καταβολήέως και σήμερα της δαπάνηςστολής,παρά την ψήφισησχετικού νόμου.

Μη σύστασηνέουοργανισμού ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ.

Μηένταξη των διασωστώνπληρωμάτωνασθενοφόρου στα βαριά και ανθυγιεινάεπαγγέλματα, είναι μερικά από τα χρόνια προβλήματα που θα έπρεπε εχθές να είχαν λυθεί. Σταθεροί στις απόψεις μας για δωρεάνδημόσιαυγειά και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ,  μη έχοντας άλλο δρόμο και αφούπρώτακάναμε ότι ήτανδυνατό για να μην φτάσουμεως εδώ,ξεκινάμεκινητοποιήσεις με σκοπό την οριστικήλύση των παραπάνωπροβλημάτων.

Δηλώνουμε ότι από 29/06/20 θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που προκήρυξε η ΠανελλήνιαΟμοσπονδίαΠροσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠΕΚΑΒ), με την μορφή της αποχής από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια επανεξετάσεις ) των νοσοκομείων. Ενημερώνουμεπαράλληλα, ότι καθ΄όλη την διάρκεια της κινητοποίησης,όλη η ημερήσια δύναμη των ασθενοφόρων θα επιχειρεί για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 6ου ΕΚΑΒ

                 Ο Πρόεδρος Δ.Σ.                                  Ο  Γ. Γραμματέας

               Τσιτσιλικάκης Κων/νος                             Τσικνάκης Παύλος  

Σχετικά Άρθρα