Κοινωνία Τελευταία Νέα

Οι γυναίκες της Ξάνθης “κατά” της επιδημίας

Στην Κεντρική Πλατεία βρέθηκαν οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης, την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα, ημέρα πανυγειονομικής απεργίας, για να διαμαρτυρηθούν για την επιδημιολογική εξέλιξη στην Ξάνθη και να αναδείξουν την αναγκαιότητα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενόψει νέου κύματος πανδημίας.

Οι γυναίκες, στις πλάτες των οποίων έπεσε όλο το βάρος της «ατομικής ευθύνης» της πανδημίας, από την φροντίδα των  παιδιών και των ηλικιωμένων, μέχρι την φροντίδα των αρρώστων  και των  ΑμΕΑ, ζήτησαν την ανάληψη της κρατικής ευθύνης, με μαζικά τεστ για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των δημόσιων δομών υγείας, την εκπόνηση ενός οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχέδιο πολιτικής προστασίας συνολικοτερα και ιδιαίτερα για το νομό Ξάνθης που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή της επιδημιολογικής λίστας.

Από τα αιτήματα που ξεχωρίσαν είναι τα παρακάτω: • προμήθεια μηχανήματος PCR για το μοριακό έλεγχο στο νοσοκομείο της Ξάνθης. • μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στις δημόσιες δομές υγείας, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. • άνοιγμα κλινών ΜΕΘ με βάσει τα επιστημονικά δεδομένα. •  επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι τεράστιες καθυστερήσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις.

Τέλος κάλεσαν όλες  της γυναίκες της Ξάνθης για να ενώσουν τη φωνή της διεκδίκησης προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των οικογενειών τους. 


Σχετικά Άρθρα