Κοινωνία Τελευταία Νέα

Κι άλλοι νομοί μπαίνουν στον χορό του Κορονοϊου: Επτά κρούσματα και κλειστά σχολεία στην Θεσπρωτία

Φαίνεται ότι δεν θα είναι μόνο η Ξάνθη που θα περάσει δύσκολα με τον κορωνοϊό, μιας και βλέπω ότι σιγά σιγά και άλλοι νομοί μπαίνουν στον «χορό» της 2ης φάσης… Έτσι επτά κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκαν το βράδυ της Κυριακής από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά. Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκαν και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα, Δευτέρα, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Όπως έγινε γνωστό, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Έπειτα από συνεννόηση επί του θέματος ανάμεσα στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Σχετικά Άρθρα