Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Α. Καραδέδος: «Εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα στην Ξάνθη, αλλά όλοι μας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Στην εκτίμηση ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα στην Ξάνθη και θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την περιπέτεια με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή, δεδομένου ότι ενεργοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, προέβη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Αναστάσιος Καραδέδος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2020: «Μπορούμε να αισιοδοξούμε πλέον ότι σύντομα θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται, και σύντομα θα ξεκινήσουν και τεστ αντισωμάτων μαζί με τα μοριακά τεστ, ο αριθμός των συμπολιτών σε όλο το Νομό που προσέρχονται είναι ικανοποιητικός, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διαμορφωθεί μια ασφαλής επιδημιολογική εικόνα που να επιτρέπει τη λήψη στοχευμένων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης» επισημαίνει, προσθέτοντας με έμφαση ότι εκτός από την ατομική ευθύνη, απαιτείται και η μέριμνα της πολιτείας.

Κάλεσε τις τοπικές αρχές να επιδείξουν την απαραίτητη σύνεση και σοβαρότητα και επανέλαβε την πρόταση του Ι.Σ.Ξ. – η οποία πλέον υιοθετείται και από την ίδια την τοπική κοινωνία μέσω των συλλογικοτήτων της πόλης και του Νομού- να ενισχυθεί το Νοσοκομείο Ξάνθης με προσωπικό και μέσα, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας μηχανήματος PCR.

Ο κ. Καραδέδος, τέλος, κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες από όλη την Π.Ε.Ξάνθης να προσέρχονται στα σημεία διενέργειας δειγματοληψιών και να δίνουν δείγμα, συμβάλλοντας με τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια που γίνεται να απομονωθεί, και να αντιμετωπιστεί , στις εστίες αναζωπύρωσης η εξάπλωση, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους συμπολίτες στον οικισμό του Εχίνου.

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ, και θα παραμείνει στη καθημερινότητα όλων των ανθρώπων του πλανήτη, για πολύ ακόμη. Οφείλουμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα