Κοινωνία Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Εμβόλιο φυματίωσης κατά… covid 19!

Ο αν. καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του Κέντρου Αναφοράς covid19 στη Β Ελλάδα Σ. Μεταλλίδης προχωρά σε εμβολιασμό ευπαθών ομάδων!

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της φυματίωσης δύσκολα κολλούν το νέο κορωνοιό» τονίζει στο makthes.gr ο αν. καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας κι επικεφαλής του Κέντρου Αναφοράς covid19 στη Β. Ελλάδα Συμεών Μεταλλίδης!

O κ. Μεταλλίδης ανακοινώνει μέσω του makthes.gr ότι το ΑΧΕΠΑ προχωρά σε παλιότερη σχετική έρευνα του καθηγητή Γιαμαρέλου με εμβολιασμό όσων πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να τεκμηριωθούν οι συγκεκριμένες ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού απέναντι στη νόσο της πανδημίας. «Υπάρχουν ενδείξεις ότι  δύσκολα κολλάς κορωνοιό ύστερα από εμβόλιο φυματίωσης» μας είπε χαρακτηριστικά.

Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός

Με τηλεφωνική επικοινωνία στο 2313 303 296 , από τις 11 πμ ως τη 1 μμ, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού κι αφού απαντήσουν στις ερωτήσεις των γιατρών για τα απαραίτητα κριτήρια και τις αναγκαίες προϋποθέσεις (ηλικία, χρόνιες ασθένειες κ.α).

Άδειασε η κλινική covid19 στο ΑΧΕΠΑ

Την ίδια ώρα, όπως λέει στο makthes o αν. καθηγητής του ΑΠΘ «δεν νοσηλεύεται κάποιος με κορωνοιό στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ»! Η κλινική covid19… άδειασε και o κ. Μεταλλίδης ευελπιστεί να παραμείνει έτσι αν και λόγω του ανοίγματος των συνόρων «τα εισαγόμενα κρούσματα είναι αναμενόμενα» κάτι που θα φανεί σε δύο εβδομάδες, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Μ. Καραπαναγιωτίδου

Πηγή

Σχετικά Άρθρα