ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού συμβάλουν στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ

Οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης στο πλευρό του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια μαζικών μοριακών ελέγχων στους κατοίκους

Σημαντική ήταν η συνδρομή των Εθελοντών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και συγκεκριμένα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών προς τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, που διενήργησαν χιλιάδες μαζικούς μοριακούς ελέγχους για το νέο κορωνοϊό COVID-19 στους κατοίκους της Ξάνθης, από την Πέμπτη 4 Ιουνίου έως και το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Οι έλεγχοι, πραγματοποιήθηκαν μετά από κοινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Υγείας και των τοπικών Αρχών της Ξάνθης, για την ενεργοποίηση ειδικού σχεδίου λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που έχει σημειωθεί στην περιοχή.

Η συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ξάνθης κου Εμμανουήλ Τσέπελη και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19.

Σχετικά Άρθρα