Τελευταία Νέα Τεχνολογία

SpaceX: Αναβλήθηκε η εκτόξευση λόγω κακοκαιρίας – (Το είδατε LIVE από το XanthiNews.gr)

Η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης της επανδρωμένης αποστολής, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, το Σάββατο που μας έρχεται, στις 30 Μαΐου.

Η NASA και η SpaceX, θα πραγματοποιούσαν χθες βράδυ προγραμματισμένη εκτόξευση επανδρωμένης αποστολής από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα την Τετάρτη με προορισμό το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όμως αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης θα γίνει το Σάββατο, 30 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε η NASA λίγο νωρίτερα.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την αμερικανική ΕΜΥ, που έκανε λόγο για πιθανούς ανεμοστρόβυλους στην κομητεία Μπρεβάρνετ της Φλόριντα.

Η κακοκαιρία, είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωσης της αποστολής καθώς οι καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στα πυραυλικά συστήματα.

Οι δύο αστροναύτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το διαστημικό σκάφος της SpaceX, είναι οι Νταγκ Χάρλεϊ και ο Μπομπ Μπένκεν, και είναι στο πλήρωμα της NASA από το 2011.

Αυτή αναμένοταν να είναι η πρώτη τροχιακή επανδρωμένη αποστολή από αμερικανικό έδαφος για σχεδόν μία δεκαετία, από την εποχή των διαστημικών λεωφορείων, ενώ ο πύραυλος Falcon 9, της SpaceX, με τη νέα κάψουλα Crew Dragon στην κορυφή του, επρόκειτο να απογειωθεί στις 23:33 ώρα Ελλάδος.

σ.ε. όλη την διαδικασία προετοιμασίας και εκτόξευσης είχατε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε LIVE μέσα από το XanthiNews.gr. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την SpaceX για το Σάββατο 30 Μαΐου.

https://www.facebook.com/interestingengineering/videos/254303109145391/

Σχετικά Άρθρα