Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μαζί,Κυβέρνηση και πολίτες, θα τα καταφέρουμε και πάλι»

«Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Έπρεπε να αποφασίσουμε αν θα πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στα λουκέτα και στην ανεργία ή τον άλλο δρόμο ο οποίος στηρίζει την εργασία. Εμείς επιλέξαμε -αυτό θέλουν άλλωστε και οι πολίτες- το δεύτερο. Προτιμούμε να επιδοτήσουμε την εργασία και όχι την ανεργία».Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και το δημοσιογράφο κ. Γ. Μελιγγώνη, με αφορμή την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του σχεδίου με το οποίοη χώρα θα οδηγηθεί με ασφάλεια στην επόμενη μέρα.

Σε κλάδους που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, όπως εξήγησε, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, τον πολιτισμό και στην εστίαση, «διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, χωρίς καμία μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Το συγκεκριμένο μέτρο -θυμίζω- ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία».

Ειδικά για το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά εργασίας, ο κ. Λαζαρίδης επεσήμανε: «Αν παρατηρήσει κανείς τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, διαπιστώνει ότι οι όποιες απώλειες υπήρχαν στην αγορά εργασίας δεν οφείλονται σε απολύσεις. Αυτές άλλωστε έχουν απαγορευτεί από τις 18 Μαρτίου. Όποιες απώλειες θέσεων εργασίας υπάρχουν, σχετίζονται με το γεγονός ότι δεν προχώρησαν οι προσλήψεις των εποχικά εργαζομένων, διότι ήταν κλειστό κυρίως το κομμάτι του τουρισμού και της εστίασης».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργόςαπολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Αυτό που αντιλαμβάνονται οι πολίτες είναι ότι, όπως με ασφάλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε δύο εθνικές κρίσεις, τα ελληνοτουρκικά και την πανδημία, με την ίδια επιτυχία θα αντιμετωπίσει και την παρούσα πρόκληση. Και είναι σίγουρο ότι μαζί,η Κυβέρνηση και οι πολίτες, θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Ο κ. Λαζαρίδηςυπογράμμισε ότι «ναι μεν το 2020 η ύφεση θα είναι αναπόφευκτη, όπως και σε όλες τις διεθνείς οικονομίες, αλλά το 2021 θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε και να βελτιωθούν οι δείκτες στην ανεργία και τις επενδύσεις, καθώς και οι ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κερδίζουμε μάχες, θα το κάνουμε και τώρα».

Σχετικά Άρθρα