Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δειγματοληψία για covid-19 στο Γηροκομείο Ξάνθης. (προληπτικά… + φωτογραφίες)

Την Δευτέρα 18 Μαίου 2020 από τις 14:30μμ έως τις 17:00μμ. υποδεχτήκαμε στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου «της καρδιάς μας», την νεοσυσταθείσα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για την Ξάνθη μας, προκειμένου να ελέγξει προληπτικά το σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος καθώς και τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Η μονάδα πιθανότατα θα βρίσκεται εδώ για τους επόμενους έξι μήνες και θα υπάρχουν από ότι αντιληφθήκαμε τακτικοί έλεγχοι ιδίως στα γηροκομεία μας (πχ σε μηνιαία βάση..;;;) και ειδικά από την ώρα που θα επιτραπούν και θα ανοίξουν και τα επισκεπτήρια για τους συγγενείς των φιλοξενουμένων μας.

Συνολικά έγινε έλεγχος είτε από το στόμα είτε από τη μύτη σε εκατόν δύο (102) άτομα. Σε εξήντα επτά (67) παππούδες και γιαγιάδες μας, σε τριάντα δύο (32) άτομα του προσωπικού, στην επιστημονική υπεύθυνη και ιατρό του ιδρύματος κ. Μαρία Καραλευθέρη, στον εθελοντή ιεροψάλτη της Αγίας Αικατερίνης και Λυκειάρχη του 2ου ΓΕΛ κ. Γεώργιο Αργυρόπουλο και στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Ιωάννη Παπαχρόνη.

Εις αναμονή των αποτελεσμάτων της εξέτασης μέσα στο επόμενο τριήμερο, χαιρετίζουμε την παρουσία της κινητής μονάδας στην πολύπαθη περιοχή μας. Αναμένουμε και εμείς όπως και οι συμπολίτες μας και τις επίσημες ανακοινώσεις από τους συντονιστές του τοπικού δικτύου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Χαρ.Παπαχρόνης

Σχετικά Άρθρα