Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ κατέκτησε την 3η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης γνωστοποιεί στην τοπική κοινωνία ότι  το σχολείο μας πέτυχε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, Διαστημικές Αποστολές. Συγκεκριμένα, μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα κλήθηκαν  να υποβάλλουν τις προτάσεις και τα σχέδια τους για μία πειραματική διάταξη που θα ταξιδέψει στη Στρατόσφαιρα τον επόμενο χρόνο. Η πειραματική διάταξη έπρεπε να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και προδιαγραφές και να υποστηρίζει την πραγματοποίηση ενός καινοτόμου πειράματος που θα βοηθήσει την υλοποίηση διαστημικών ταξιδιών σε άλλους πλανήτες. Η πειραματική διάταξη που θα επιλεγεί σε εθνικό επίπεδο θα τοποθετηθεί σε ειδική κάψουλα μαζί με άλλες πειραματικές διατάξεις σε πύραυλο της BLUEORIGIN. Ο πύραυλος NEWSHEPARD Θα οδηγήσει την κάψουλα με τα πειράματα στη στρατόσφαιρα, εκεί θα μένει για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη γη.

Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης έλαβε μέρος με μία ομάδα καθηγητών και μαθητών. Το όνομα της ομάδας είναι  Xanthispacemissionκαι το θέμα της αποστολήςείναι ηκαλλιέργεια τροφής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτηταςμε απώτερο σκοπό να βρεθεί μία λύση για την διατροφή μας σε ένα  μακρινό διαστημικόταξίδι.Η ομάδα του 1ου Γυμνασίου κατάφερε να καταλάβει την 3η θέση πανελλαδικά.

Οι μαθητές των 3 πρώτων θέσεων θα προσκληθούν να συμμετέχουν και να συνεργαστούν με την επιστημονική ομάδα του διαγωνισμού για τον σχεδιασμό μελλοντικών αποστολών σε Καλοκαιρινό Σχολείο με τίτλο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ που θα έχει συνολική διάρκεια 5 ημέρες και θα λάβει χώρα στα τέλη Αυγούστου.

Οι ομάδες των 10 πρώτων θέσεων θα συμμετέχουν σε Εκδήλωση – Παρουσίαση των 10 καλύτερων εργασιών την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (ή την πρώτη του Οκτωβρίου) στην Ελληνογερμανική Αγωγή, στην Παλλήνη Αττικής.

Η διευθύντρια,  Φωτεινή Νεστορίδου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς μας! Για μια ακόμη φορά μας κάνετε περήφανους και αποδεικνύετε ότι παρά τις δυσκολίες, όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο ενώ η κορυφή των επιδιώξεών μας, είναι τελικά, μόνο τα αστέρια!

Η ομάδα του 1ου Γυμνασίουαποτελείται από:

Μαθητές Αθανασιάδου Κωνσταντίνα Βαλσαμίδη Ελένη  Δημητριάδου Ευγενία Ευθυμιοπούλου Δήμητρα Κασάπης Εμμανουήλ Κασάπης Χαράλαμπος Κουκουδέτσου Μάρθα  Κωστοπούλου Βασιλική  Μαραγκοζίδου Αγγελική  Μαυρίδης Χρήστος  Παπακωνσταντίνου Λευτέρης Παπαχρήστου Νεκταρία  Πατσίκα Άννα Αύρα  Περλεπές Δημήτρης  Σαλτούρου Μαρία  Χοτζακιάνης Δημήτρης   Εκπαιδευτικοί:   Αναστασιάδου Σοφία Σοϊλεμές Ανδρέας Σουγιουλτζή Μυρσίνη Τρυφέρη Βικτωρία Τσερκίντζελη Γεωργία

Σχετικά Άρθρα