Κόμματα Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης γίνονται πράξεις και στον πρωτογενή τομέα»

Αγροτικές εργασίες χωρίς τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας και ενεργοποίηση ηλεκτρονικής υπηρεσίας που παραμερίζει τους μεσάζοντες

Στη διατήρηση του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό το εισόδημά τους, καθώς και στην ανάπτυξη μιας εξελιγμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας μέσω της οποίας οι παραγωγοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πελάτες, εντός και εκτός Ελλάδας, παραμερίζοντας τους μεσάζοντες, προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα:

1. Προκειμένου να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία, όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, νομοθετείται άμεσα η διατήρηση του επιδόματος ανεργίας σε όσους ανέργους επιθυμούν και θελήσουν  να απασχοληθούν σε αγροτικές εργασίες.

Έτσι, θα λαμβάνουν τόσο το μισθό τους από την αγροτική εργασία όσο και το επίδομα ανεργίας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται σημαντικά το μηνιαίο εισόδημά τους: Στο επίδομα ανεργίας, το οποίο δεν χάνεται, έρχεται να προστεθεί το ημερομίσθιο, οι απολαβές τις οποίες προσφέρει ο παραγωγός.

2. Η εξελιγμένη ηλεκτρονική υπηρεσία https://greekfarms.gov.gr/greekfarms/, μια εφαρμογή που αποτελεί βελτίωση της υφιστάμενης, αναμένεται να ανοίξει δρόμους στον αγροτικό κόσμο για νέες συνεργασίες με εμπόρους, καθώς και με καταστήματα μαζικής εστίασης απευθείας στην Ελλάδα και στη συνέχεια το εξωτερικό.

Επί της ουσίας, έρχονται πιο κοντά οι παραγωγοί με τους πελάτες, αφήνοντας στην άκρη τους μεσάζοντες.

Έτσι, θα προσφέρονται πιο ανταγωνιστικά προϊόντα και θα  διαφημίζεται ο μεγάλος πλούτος της ελληνικής γης σε όλον τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα, χωρίς να υποκαθιστά την ιδιωτική αγορά, θα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί, να προβληθεί και να έρθει σε επικοινωνία με υποψηφίους πελάτες, να αναρτήσει τις ανάγκες που έχει σε εργασία για εξεύρεση προσωπικού, αλλά και να προβάλει το συνολικό του προφίλ.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τις δύο αυτές νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα, έναν από τους βασικούς μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Για την ενίσχυσή του, διατίθενται επιπλέον 150.000.000 ευρώ, ενώ θα μπορούν να αξιοποιηθούν και επιπρόσθετοι κοινοτικοί πόροι από τα 2,5 δις ευρώ συνολικά του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και στον τομέα αυτό γίνονται πράξεις».

Σχετικά Άρθρα