Ατζέντα Τελευταία Νέα

12 Μαΐου Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών

Φέτος η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών είναι ιδιαίτερη ξεχωριστή διότι η χώρα μας μαστίζεται από την Πανδημία του κορωνοϊού  και κατα επέκταση όλος ο πλανήτης, ήδη ο (Π.Ο.Υ) Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχώρησε και χαρακτήρισε το έτος 2020 ώς έτος Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών και Μαιών – Μαιευτών.

Ανάμεσα στους Ήρωες των ημερών ανα τον κόσμο είναι και οι Νοσηλευτές που καθημερινά βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών και παλεύουν κατω απο αντίξοες συχνά συνθήκες, οπότε θα θέλαμε να εστιάσουμε και να επαινέσουμε την ανιδιοτέλεια αλλά και την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά ξεπερνώντας πολλές φορές τον εαυτό τους. Να τιμήσουμε τους Νοσηλευτές που μάχονται ανελλιπώς ,καθώς επίσης,και αυτούς που χάθηκαν εκπληρώνοντας το καθήκον τους.

Οι Έλληνες Ήρωες Νοσηλευτές όπως μας ονόμασαν ο Πρωθυπουργός το Υπουργείο Υγείας τα πολιτικά κόμματα ζητούν την νομοθέτηση Ενός Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού στον οποίο να εντάσσονται οι Νοσηλευτές ΠΕ και ΤΕ οι ΔΕ Β.Νοσηλευτών, οι Μαίες-Μαιευτές , και οι Επισκέπτες-Επισκέπτριες υγείας.

Σχετικά Άρθρα