Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τι ψήφισε ο συνδυασμός Παπαχρόνη στην συνεδρίαση της Δευτέρας

ΨΗΦΟΔΟΣΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

01ο ΘΕΜΑ : Έγκριση 4η Αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2020 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης, Αντιπρόεδρος ΟΕ)

02ο ΘΕΜΑ : Ορισμός μελών Επιτροπής Διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου Σταυρούπολης (εισηγητής Απόστολος Ελευθεριάδης, Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης)

03ο ΘΕΜΑ : Έγκριση υψομετρικής μελέτης στις οδούς Διομήδη – Αγριανών – Κλεισούρας, στη Ν. Χρύσα Ξάνθης (εισηγητής, Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης, Πρόεδρος ΕΠΖ)

Κύριε Πρόεδρε,

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα Δευτέρα, στις 27-4-2020 με ώρα έναρξης 17:00 και ώρα λήξης 18:00 θα πραγματοποιηθεί πάλι με την διαδικασία της περιφοράς.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και στο παρελθόν, θα γνωρίζετε φυσικά ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ. Αρ. 40 εγκύκλιο του (Α.Π. 20930/31-03-2020) αναφέρει ότι τα συλλογικά όργανα μπορούν να κάνουν, εκτός από συνεδρίαση δια περιφοράς, και συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη μπορεί να λάβει χώρα με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο (όπως skype, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης με δυνατότητα βιντεοκλήσης κ.λπ.), το οποίο καθορίζεται στην πρόσκληση που απευθύνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, μετά την έκδοση και δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 1822/16.03.2020 εγκυκλίου του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης μπορεί να γίνει με χρήση της τεχνολογίας του e-presence (www.epresence.gov.gr).

Επιμένουμε κύριε Πρόεδρε να πιστεύουμε ότι στην δια περιφοράς διαδικασία οποιασδήποτε συνεδρίασης δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στην πράξη η φανερή ψηφοφορία, η διαλογική συζήτηση και η λήψη των πιο ορθών αποφάσεων που αφορούν την τοπική κοινωνία. Οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Δήμων της πατρίδας μας υιοθέτησε τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας με τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας μας, ο Δήμος Αθηναίων. Αν και η προσωπική επαφή και επικοινωνία είναι αναντικατάστατες, οι τηλεδιασκέψεις είναι ένα από τα θετικά όπλα, που προσφέρει η ανάπτυξη της πληροφορικής. Με την ευχή να μείνει η τεχνολογία στις επιταγές του ανθρώπου, σας προτείνουμε ξανά να επιχειρήσουμε όλοι μαζί αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα.

Σας γνωστοποιούμε όμως με την σημερινή απόφασή μας να καταψηφίσουμε όλα τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης. Σας επαναλαμβάνουμε, ότι στον δρόμο αυτό που επιλέξατε της κατάλυσης κάθε είδους δημοκρατικής διαδικασίας δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε. Η ορθότερη απόφαση για το εάν δύναται κανείς να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει ένα θέμα εξάγεται μέσα από διαλογική συζήτηση και όχι απλά μόνο μέσα από την μελέτη των εισηγήσεων των θεμάτων. Αυτές είναι οι αρχές μας και υπό αυτό το πρίσμα αναζητούμε το όφελος της Πόλης. Εξάλλου εάν η μόνη προϋπόθεση για την εξαγωγή συμπερασμάτων ήταν η μελέτη των εισηγήσεων χωρίς την φυσική παρουσία και επικοινωνία των Προσώπων, τότε διαχρονικά δεν θα είχε ποτέ νόημα και ουσία η συνάθροιση των αιρετών συμβούλων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, αφού ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να σας αποστείλει την απόφαση του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχοντας φυσικά μελετήσει μόνο τις εισηγήσεις.

Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας

Σχετικά Άρθρα