Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Οι φωτεινοί δορυφόροι του Έλον Μασκ γέμισαν τον ουρανό της Ξάνθης χθες το βράδυ

Από τις 20 Απριλίου, άνθρωποι ανά την υφήλιο βλέπουν στον ουρανό παράξενα φωτεινά αντικείμενα να πετούν σε γραμμικό σχηματισμό, σε μεγάλο ύψος.

Εθεάθησαν μέχρι σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία, στις ΗΠΑ, την Ουγγαρία και την Ολλανδία. Χθες Κυριακή 26 Απριλίου 2020 πέρασαν και πάνω από την Ελλάδα και την Ξάνθη.

Τα φωτεινά αντικείμενα δεν πρόκειται για UFO ή εξωγήινους ούτε υπάρχει κάποια παγκόσμια συνωμοσία γύρω τους. Είναι, απλά, τμήμα των δορυφόρων του πρότζεκτ Starlink από την εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX.

Η πρωτοβουλία του Αμερικανού ιδιοκτήτη της Tesla έχει στόχο την εκτόξευση 42 χιλ. τέτοιων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς, για να παρέχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Κάποιοι αστρονόμοι ασκούν κριτική σ’ αυτή τη δραστηριότητα και θέλουν να την σταματήσουν. «Το Starlink είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Κλέβει τους ουρανούς των προγόνων μας από κάθε γωνιά του πλανήτη», έγραψε ο Τράβις Λόνγκορ, ειδικός της φωτομόλυνσης, στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους αστρονόμους, οι δορυφόροι δημιουργούν περισσότερα διαστημικά συντρίμμια, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να δημιουργήσουν προβλήματα στις αστρονομικές παρατηρήσεις για τον εντοπισμό πιθανόν επικίνδυνων αστεροειδών.

Σχετικά Άρθρα