ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

7η Απριλίου, παγκόσμια ημέρα υγείας. Όλοι στο πλευρό των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης σ΄ αυτή την κρίσιμη περίοδο  που ταλανίζει ολόκληρη την κοινωνία μας στέκεται με σεβασμό απέναντι στην οδύνη των ανθρώπων που νοσούν αλλά και στη θλίψη των ανθρώπων που πενθούν.

Σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί το σύνολο της κοινωνίας μας αναδεικνύεται η αξία των δημόσιων αγαθών, όπως αυτή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας το οποίο  καθίσταται ως το κύριο μέτωπο προάσπισης της ζωής απέναντι στην αρρώστια  και στο θάνατο.

Με αφορμή την 7η Απριλίου, παγκόσμια ημέρα υγείας, το Σωματείο μας χαιρετίζει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιθάλψει τους ασθενείς και να προστατέψει τη δημόσια υγεία.

Στο πλαίσιο την αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας, διεκδικώντας μαζί τους:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, άμεσα.
  • Κλίνες, κλινικές, κρεβάτια Μ.Ε.Θ., εξοπλισμοί εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης να αξιοποιηθούν με βάση την υγεία και το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου από το Εθνικό Σύστημα Υγείας με απόφαση της Κυβέρνησης.
  • Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για την κάλυψη όλων των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας.

Η ομοσπονδία μας Δ.Ο.Ε. ,στέκεται αρωγός στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και έχει προσφέρει το ποσό  των 100.000 ευρώ προς αγορά υγειονομικού υλικού για τα νοσοκομεία της πατρίδας μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα