Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Έκτακτο: Κλείνουν και όλοι οι χώροι εστίασης στην Ξάνθη!!!

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν πριν λίγο σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00 από τον υπουργό Υγείας, στο πλαίσιο της εκστρατείας περιορισμού του κορονοϊού CIVID-19.

Το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα αλλά και ότι δεν τηρούνται από όλους τα μέτρα προστασίας, οδήγησε σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια σε ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Τσιόδρας:

Κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, καφέ, μπαρ και καφετέριες. Γενικά όλοι οι χώροι εστίασης, εκτός delivery και καταστημάτων εστίασης με δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον.

Κλείνουν βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί και αθλητικοί χώροι (εκτός των ανοιχτών χώρων άθλησης για μεμονομένη άσκηση), κέντρα αισθητικής.

Παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ.

Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 190. Τα 36 διερευνώνται αυτή την στιγμή. Τα 11 κρούσματα (εννέα από αυτά στην Αττική), δεν έχουν σύνδεση με κάποιον νοσούντα, είναι περιπτώσεις που δεν ιχνηλατείται επαφή με γνωστό φορέα του ιού.

Πέντε νοσούντες είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 2.700 έλεγχοι. Από τους νοσούντες, νοσηλεύονται οι 47.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα